Sushi med matjessild

Bilde av Sushi med matjessild.
Fotograf: Aina Hole

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
8dlsushiris
0,5dlriseddik
1tssalt
1,5sssukker

Nigiri sushi

300grmatjessildfilet
wasabi

Maki sushi

300grmatjessildfilet
1stkgulrot
0,5stkagurk
soyasaus
ingefær, syltet
wasabi

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 154,48 Kcal
Protein 7,28 g
Fett 5,88 g
Karbo 17,75 g
Pris 9,04.- kr

Imponer vennene dine med matjessild på neste sushikveld. I denne oppskriften finner du matjessild som nigiri og i en makirull sammen med agurk og gulrot.

Fremgangsmåten:

Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken. Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst. Smak til marinaden om du vil ha den søtere eller syrligere.
Hell litt av marinaden over risen og vend den godt inn i all risen. Risen skal være klebrig og ikke bløt, så juster dette ved å ha i mer marinade.
Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at den beholder fuktigheten. Risen skal ha romtemperatur når sushirullene lages.

Nigiri sushi
Skjær bort sporen på matjessilden slik at du får to separate fileter. Tørk filetene med litt tørkepapir og skjær på skrå i ca. 3 cm brede biter.
Fukt hendene med vann så risen ikke kleber på fingrene. Ta en porsjon med marinert sushiris, tilpass mengden til bitene med matjessild. Bruk gjerne en skje så får du like store boller hver gang. Form risen til en oval ball. Legg litt wasabi på fileten og legg så risballen over fileten.
Snu biten slik at fileten ligger oppå risen.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.

Maki sushi
Skjær bort sporen på matjessilden slik at du får to separate fileter. Tørk filetene med litt tørkepapir og skjær de i strimler, ca. 1 cm brede. I makisushi kan du også bruke mindre biter som for eksempel avskjær fra nigiri.
Skrell gulrot, og skjær den og agurk i strimler.
Legg et ark noritang på en bambusmatte. Fordel kokt sushiris utover. Unngå å legge ris helt ut til kanten øverst på arket. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. Legg strimler med matjessild, agurk og gulrot på risen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten. Lim sammen rullen med kanten med eddikvann.
Klem rullen godt i bambusmatten slik at den blir jevn og fin.
La rullen ligge i kjøleskapet til alle er ferdige.
Del hver makirull i to, og del så videre i to og to. Av en rull får du 8 makibiter. Server nigiri og maki med soyasaus, ingefær og wasabi.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Sushi
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
Oppskriften har hatt 599 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 30307)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!