Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sushi med matjessild



Sushi med matjessild oppskrift.
Fotograf: Aina Hole
Imponer vennene dine med matjessild på neste sushikveld. I denne oppskriften finner du matjessild som nigiri og i en makirull sammen med agurk og gulrot.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8dlsushiris
0,5dlriseddik
1tssalt
1,5sssukker

Nigiri sushi

300grmatjessildfilet
wasabi

Maki sushi

300grmatjessildfilet
1stkgulrot
0,5stkagurk
soyasaus
ingefær, syltet
wasabi


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sushi med matjessild med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154,39611,29Kcal
Protein7,5129,73gram
Karbohydrat16,8666,76gram
Kostfiber0,692,73gram
Fett6,1724,43gram
Mettet fett1,395,50gram
Salt2,038,05gram
Pris på oppskriftenKr 9,69Kr 38,37Kroner
Hele oppskriften veier1 584 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken. Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst. Smak til marinaden om du vil ha den søtere eller syrligere.
Hell litt av marinaden over risen og vend den godt inn i all risen. Risen skal være klebrig og ikke bløt, så juster dette ved å ha i mer marinade.
Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at den beholder fuktigheten. Risen skal ha romtemperatur når sushirullene lages.

Nigiri sushi
Skjær bort sporen på matjessilden slik at du får to separate fileter. Tørk filetene med litt tørkepapir og skjær på skrå i ca. 3 cm brede biter.
Fukt hendene med vann så risen ikke kleber på fingrene. Ta en porsjon med marinert sushiris, tilpass mengden til bitene med matjessild. Bruk gjerne en skje så får du like store boller hver gang. Form risen til en oval ball. Legg litt wasabi på fileten og legg så risballen over fileten.
Snu biten slik at fileten ligger oppå risen.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.

Maki sushi
Skjær bort sporen på matjessilden slik at du får to separate fileter. Tørk filetene med litt tørkepapir og skjær de i strimler, ca. 1 cm brede. I makisushi kan du også bruke mindre biter som for eksempel avskjær fra nigiri.
Skrell gulrot, og skjær den og agurk i strimler.
Legg et ark noritang på en bambusmatte. Fordel kokt sushiris utover. Unngå å legge ris helt ut til kanten øverst på arket. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. Legg strimler med matjessild, agurk og gulrot på risen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten. Lim sammen rullen med kanten med eddikvann.
Klem rullen godt i bambusmatten slik at den blir jevn og fin.
La rullen ligge i kjøleskapet til alle er ferdige.
Del hver makirull i to, og del så videre i to og to. Av en rull får du 8 makibiter. Server nigiri og maki med soyasaus, ingefær og wasabi.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30307)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sushi med matjessild.Sushi med matjessild.
Denne retten har 154,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.