Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Suss




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Suss ble før i tiden laget av unge kalver, gjerne 8-14 dager gamle. Rygg, sider og hodet ble som regel brukt. Kjøttet med bena ble kokt i lettsaltet vann. Når kjøttet slapp bena, plukket man kjøttet av bena og skar det smått opp. Kjøttet ble så kokt igjen i kraften og saltet etter smak. Deretter ble alt slått over i fat eller krukker. Neste dag var susset helt stivt og ferdig til bruk. Susset ble brukt til middagsmat sammen med varme poteter og brød, men det kunne også brukes som pålegg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14134)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.