Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Svart bjørn gryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,3kgbjørnekjøtt i terninger
Salt og pepper
0,5tsknust timian
Ca 3,5ssmel
Ca 2,5sssmult
1stk storløk i biter
2stang(stenger)stangselleri med blader
3stkgulrøtter i skiver
1stkgrønn paprika
0,5tsmerian
1tsworcerstershiresaus
2kopp(er)rødvin eller nok til at kjøttet dekkes
1feddhvitløk, presset
2stkbuljongterning, okse
8porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Selleri
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Svart bjørn gryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112,19526,47Kcal
Protein7,9037,07gram
Karbohydrat6,9932,80gram
Kostfiber0,934,36gram
Fett4,6321,73gram
Mettet fett0,663,10gram
Alkohol1,30 %
Salt0,311,47gram
Pris på oppskriftenKr 11,59Kr 54,39Kroner
Hele oppskriften veier3 754 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dynk kjøttet med salt, pepper, halvparten av timianet og dekk godt med mel.
Smelt fettet i en jerngryte el. Og brun kjøttet på alle sider i flere omganger. Det skal bli fint brunt.
Når alt er brunet, så brunes løk, paprika, gulrot og selleri i samme fettet. Ha kjøttet tilbake i gryten og ha i resten av ingrediensene. Legg på lokk og la det småkoke i 1-1,5 time. Evt ha i mer vann.
Serveres med poteter og en tung rødvin.

Bjørnekjøtt er vanskelig å få tak i og er sjeldent her i norge. Oppskriften brukes og til brunbjørn. Kjøttet kan vannes ut for å dempe smaken.

Merk! Bjørnekjøtt må være gjennomstekt eller kokt pga fare for trikiner.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3029)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.