Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sveitsisk ostefondue




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1feddhvitløk
2dlhvitvin
100grreven sveitserost
100grreven jarlsbergost
1sskirsebær likør
1tsmaisenna mel
Revet muskattnøtt
Salt og pepper
Loffterninger


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sveitsisk ostefondue med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier214,13223,50Kcal
Protein13,2813,86gram
Karbohydrat1,151,20gram
Kostfiber0,030,03gram
Fett13,1813,76gram
Mettet fett8,388,75gram
Alkohol5,39 %
Salt0,590,61gram
Pris på oppskriftenKr 14,22Kr 14,84Kroner
Hele oppskriften veier418 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gryten gnis inn med hvitløk (hvitløk kløften halveres og gryten gnis med snittflatene), hell i vinen og varm langsomt opp. Osten has i under jevn røring. Kirsebærlikøren røres sammen med maisennamel. Dette helles i gryten når osten begynner å koke.

Smak til med krydderiene. Gryten settes på bordet over sprit bluss, gjestene tar loffbiter på fonduegaffelen og dypper i ostemassen. Frisk, grønn salat passer fint til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16121)
Kategori: Fondue
Land: Sveits
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.