Svele

Svele.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkegg
2kopp(er)sukker
1literkulturmelk
1literhvetemel
2tsnatron
2ts2 ts hornsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1ssrømme


Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker. Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.

Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker. Tilsett kulturmelk og siktet hvetemel litt etter litt. Tilsett så natron og hornsalt utrørt i litt vann. Deretter rømme.

Sveler stekes på takke eller i stekepanne.

Serveres gjerne med smør og sukker, syltetøy eller brunost.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 209,25 Kcal
Protein 5,74 g
Fett 3,33 g
Karbo 38,63 g
Pris 1,97.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Det norske kjøkken
Oppskriften har hatt 82995 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,3 poeng totalt (av max 6) fra 55 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13199)

Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!