Svele

Bilde av Svele.
Fotograf: Matprat.no

Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker. Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkegg
2kopp(er)sukker
1literkulturmelk
1literhvetemel
2tsnatron
2ts2 ts hornsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1ssrømme


Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker. Tilsett kulturmelk og siktet hvetemel litt etter litt. Tilsett så natron og hornsalt utrørt i litt vann. Deretter rømme.

Sveler stekes på takke eller i stekepanne.

Serveres gjerne med smør og sukker, syltetøy eller brunost.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Det norske kjøkken
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13199)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 209,25 Kcal
Protein 5,74 g
Fett 3,33 g
Karbo 38,63 g
Pris 1,97.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!