Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Svensk juleskinke

Oppskriften har fått 3,8 poeng. 3,8 poeng (av max 6) i snitt fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 21142 lesere! 21142 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Svensk juleskinke har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 218,65 Kcal ......Protein: 16,53 gram ......Fett: 15,33 gram ......Mettet fett: 5,1 gram
Karbohydrater: 3,58 gram ......Kostfiber: 0,12 gram .....Natrium: 106,42 mg .......Pris: 15,21 .- kr

Ingredienser

Porsjoner
1stkskinke, ca 2 kg

Sennepsglasering av:

Ca 9sssennep
Ca 3sssirup eller brun farin
Ca 1sspotetmel
1stkeggeplomme
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

1: Legg en lettsaltet skinke i kaldt vann og la den ligge i vannet i ca. 1/2 time for hvert kg. den veier. Skjær et lite kryss i svoren og stikk et steketermometer skråtk ned i kjøttet, så spissen sitter midt i den tykkeste del av skinken. Legg kjøttet med svoren opp på en rist i skypannen og hell 2 - 3 dl. vann i. Stek skinken i ovnen ved meget svak varme - 120 - 130 grader - til steketermometeret viser 77 grader. Omtrentlig steketid for skinker på 2 - 4 kg. er 3 - 5 timer.

2: Ta skinken ut av ovnen når den er ferdig. Avkjøl den. Fjern forsiktig svoren og puss skinken av, før den glaseres.

3: Glasering - Rør ingrediensene til glaseringen sammen til en jevn deig, og smør det over skinken. Dryss med litt rasp og sett skinken i ovnen ved 200 - 225 grader, til den er fint lysebrun

4: Juleskinken servers varm - eller kald - med halve kokte epler, svisker og rødkål. En skål eplemos, smakt sterkt til med reven pepperrot og rørt opp med litt majones og fløtekrem hører til juleskinken. Ved anretningen pyntes skinken dessuten med det tradisjonelle svenske julespyd, stukket igjennom et par røde epler. En krans av små, fine grønnkålsblader legges rundt om skinken


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 218,65814,4740,7 %
Fett: 15,3357,10 gr81,6 %Fett63,1 %
Protein: 16,5361,57 gr123,1 %Protein30,24 %
Karbo: 3,5813,34 gr4,4 %Karbo6,54 %
Fiber: 0,120,45 gr1,5 %Fiber0,1 %
Mettet fett: 5,1019,00 gr95,0 %
Salt: 0,270,99 gr19,8 %
Hele oppskriften veier 2235 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.15,21 .-
Pris 6 porsjonerKr. 339,94 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 56,66.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker hos oss.Les mer om Tradisjonell skinkestek hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:19036



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser