Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Svensk juleskinke

Oppskriften har fått 3,8 poeng. 3,8 poeng (av max 6) i snitt fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 23074 lesere! 23074 lesere
Svensk juleskinke har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 218,65 kcal ......Protein: 16,53 g ......Fett: 15,33 g ......Mettet fett: 5,1 g
Karbo: 3,58 g ......Kostfiber: 0,12 g .....Natrium: 106,42 mg .......Pris: 15,21 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkskinke, ca 2 kg

Sennepsglasering av:

Ca 9sssennep
Ca 3sssirup eller brun farin
Ca 1sspotetmel
1stkeggeplomme
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin



Fremgangsmåte:

1: Legg en lettsaltet skinke i kaldt vann og la den ligge i vannet i ca. 1/2 time for hvert kg. den veier. Skjær et lite kryss i svoren og stikk et steketermometer skråtk ned i kjøttet, så spissen sitter midt i den tykkeste del av skinken. Legg kjøttet med svoren opp på en rist i skypannen og hell 2 - 3 dl. vann i. Stek skinken i ovnen ved meget svak varme - 120 - 130 grader - til steketermometeret viser 77 grader. Omtrentlig steketid for skinker på 2 - 4 kg. er 3 - 5 timer.

2: Ta skinken ut av ovnen når den er ferdig. Avkjøl den. Fjern forsiktig svoren og puss skinken av, før den glaseres.

3: Glasering - Rør ingrediensene til glaseringen sammen til en jevn deig, og smør det over skinken. Dryss med litt rasp og sett skinken i ovnen ved 200 - 225 grader, til den er fint lysebrun

4: Juleskinken servers varm - eller kald - med halve kokte epler, svisker og rødkål. En skål eplemos, smakt sterkt til med reven pepperrot og rørt opp med litt majones og fløtekrem hører til juleskinken. Ved anretningen pyntes skinken dessuten med det tradisjonelle svenske julespyd, stukket igjennom et par røde epler. En krans av små, fine grønnkålsblader legges rundt om skinken


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 218,65814,4740,7 %
Fett: 15,3357,10 g81,6 %Fett63,1 %
Protein: 16,5361,57 g123,1 %Protein30,24 %
Karbo: 3,5813,34 g4,4 %Karbo6,54 %
Fiber: 0,120,45 g1,5 %Fiber0,1 %
Mettet fett: 5,1019,00 g95,0 %
Salt: 0,270,99 g19,8 %
Hele oppskriften veier 2235 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.15,21
Pris 6 porsjonerKr. 339,94Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 56,66Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Glasert skinke 2 hos oss.Les mer om Fylt svinefilet med bacon hos oss.Les mer om Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri hos oss.