Svensk juleskinke



Oppskriften har fått 3,8 poeng (av max 6) fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 24756 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 19036)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Ovnsrett
Land: Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett



NB! Oppskriften Svensk juleskinke har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 218,65 Kcal
Protein 16,53 g
Fett 15,33 g
Karbo 3,58 g
Pris 15,21.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkskinke, ca 2 kg

Sennepsglasering av:

Ca 9sssennep
Ca 3sssirup eller brun farin
Ca 1sspotetmel
1stkeggeplomme

Fremgangsmåte:

1: Legg en lettsaltet skinke i kaldt vann og la den ligge i vannet i ca. 1/2 time for hvert kg. den veier. Skjær et lite kryss i svoren og stikk et steketermometer skråtk ned i kjøttet, så spissen sitter midt i den tykkeste del av skinken. Legg kjøttet med svoren opp på en rist i skypannen og hell 2 - 3 dl. vann i. Stek skinken i ovnen ved meget svak varme - 120 - 130 grader - til steketermometeret viser 77 grader. Omtrentlig steketid for skinker på 2 - 4 kg. er 3 - 5 timer.

2: Ta skinken ut av ovnen når den er ferdig. Avkjøl den. Fjern forsiktig svoren og puss skinken av, før den glaseres.

3: Glasering - Rør ingrediensene til glaseringen sammen til en jevn deig, og smør det over skinken. Dryss med litt rasp og sett skinken i ovnen ved 200 - 225 grader, til den er fint lysebrun

4: Juleskinken servers varm - eller kald - med halve kokte epler, svisker og rødkål. En skål eplemos, smakt sterkt til med reven pepperrot og rørt opp med litt majones og fløtekrem hører til juleskinken. Ved anretningen pyntes skinken dessuten med det tradisjonelle svenske julespyd, stukket igjennom et par røde epler. En krans av små, fine grønnkålsblader legges rundt om skinken

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!