Svensk midtsommarmat: Niklas Kjøttfarsfrestelse

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
10stkpoteter
1stk storgul løk
500grkjøttdeig
3dlfløte
1dlmelk
1dashsalt
peppar
taco kryddermix

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 130,1 Kcal
Protein 5,15 g
Fett 7,76 g
Karbo 9,41 g
Pris 3,7.- kr

Stor fest på årets lengste dag? Vi i Norge har vår 17. mai, mens svenskene har sin midtsommar. Selv om det er den samme som vår sankthans, er vi nok ikke i nærheten av den samme feiringen som söta bror.
Bålene tennes på hver holme og strand denne kvelden. Og kvelden er selvsagt ikke perfekt før man har fått den rette drikken i koppen og det riktige kjøttet på grillen. Man skal da feire ordentlig sankthans, må vite.
I Sverige gjøres det litt annerledes, her feires det fra morgen til kveld og midtsommarafton blir alltid flyttet til den nærmeste fredagen i perioden 19. – 25. juni – slik at man kan ta seg en skikkelig fest! Midtsommar er for øvrig offentlig flaggdag i Sverige.

- Midtsommar er ”jättestort” her i Sverige, sier musiker og matfantast Niklas Ideskar. Fra sin jobb som kolonialansvarlig på EuroCash i Åmål, kan han jobbe med mat hele tiden og har et hav å velge mellom når han skal tilberede maten til den store kvelden.
- Akkurat som dere i Norge, griller vi masse denne kvelden: koteletter, entrecote, flintstek og pølser. Men vi har et par retter som er et ”must” på midtsommar: Jansons fristelse,
Köttfärsfrestelse - min spesialitet, og tårta (kake). Jansons fristelse består blant annet av poteter, løk, ansjos, ost, melk og smør. – Men vi har laget en egen versjon til barna hvor vi bytter ut ansjosen med tacokjøtt, forklarer Niklas.
– Det fungerer best på den måten, barn er visst ikke så glade i ansjosen, ler han.

Fremgangsmåte:

Strimle el. riv potetene, finhakk løken, stek kjøttdeigen og tilsett taco kryddermixen med vann slik det står på krydderposen. Smør en ildfast form, fyll en tredjedel med poteter, halvparten av løken, fordel ut kjøttdeigen, ta resten av potetene og løken, tilsett fløten og melken. Salt og pepper etter hva du føler for.

Ovnen settes på 220 grader

Ca.1 tim 30min i ovnen (potetene skal være myke)Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Sverige

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Niklas Ideskar
Oppskriften har hatt 2547 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 25947)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!