Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Svenske smørbrødkaker




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2sssmør eller margarin
5dlvørterøl
50grgjær
0,5dlbrunt sukker
0,5tsbordeddik
Ca 1,5tssalt
1sskarve
1dlknuste helkorn
1dlhvetekli
6dlsammalt hvete, grov
7dlhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Svenske smørbrødkaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier239,223 584,71896,18Kcal
Protein7,42111,1927,80gram
Karbohydrat40,44605,99151,50gram
Kostfiber5,7185,5621,39gram
Fett4,0460,5415,13gram
Mettet fett1,9328,927,23gram
Salt0,7411,132,78gram
Pris på oppskriftenKr 2,32Kr 34,77Kr 8,69.-
Hele oppskriften veier1 499 totalt1 499 pr porsj375 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

(4 stk.)

Smelt smøret og tilsett vørterøl. Varm det til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle. Rør den ut i litt av deigvæsken. Hell i resten og tilsett sukker, eddik, salt og evt. krydder. Arbeid inn knuste helkorn og kli. Så tilsettes det meste av melet. Deigen skal slippe bakebollen. Strø over litt mel og la deigen heve under klede eller plast i ca 35 minutter.

Ha den på bakebordet og kna inn mer mel om nødvendig. Del deigen i fire like emner. Flat disse ut og gjør dem så pene og runde du klarer. Stikk i kanene med en gaffel og legg dem på smurt eller papirkledd bakeplate. La dem heve under klede i 30 minutter.

Sett kakene midt i ovnen ved 225 C. Steketiden er ca 30 minutter. La alt avkjøles under klede så baksten beholder saftigheten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13201)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten egg
Land: Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Brødpudding i festdrakt.Brødpudding i festdrakt.
Denne retten har 227,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.