Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sverdfisk med tomater og sardeller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6skive(r)sverdfisk, hver på ca 225 g
1dashsalt
nymalt pepper
5ssolivenolje
1stkløk, hakket
375grplommetomater, uten skinn og frø, hakket
1sssardell (hermetiske, salte ansjosfileter), finhakket
2sstomatpuré, oppløst i 1/2 dl tørr hvitvin
20stksvarte oliven, renset for steiner og grovhakket
0,5dlfrisk bladpersille, hakket, pluss ekstra persille til pynt
sitronbåter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sverdfisk med tomater og sardeller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122,98412,56Kcal
Protein13,7145,99gram
Karbohydrat1,123,76gram
Kostfiber0,602,01gram
Fett6,9423,28gram
Mettet fett0,602,01gram
Salt0,581,94gram
Pris på oppskriftenKr 24,78Kr 83,13Kroner
Hele oppskriften veier2 013 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(espadarte à lisboeta)

Smør en ildfast form som er stor nok til at fisken kan ligge i ett lag, med olje.

Dryss salt og pepper på fisken og sett den i kjøleskapet til du skal steke den. Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løk og fres i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i tomat, ansjos, tomatpuré rørt ut i hvitvin, oliven og persille og la det småkoke i ca 5 minutter, til det tykner.

Legg fiskeskivene i den smurte formen. Øs tomatsaus over. Stek i ovn i ca 15 minutter ved 200 C, til fisken er ugjennomsiktig tvers igjennom.

Ta formen ut av ovnen og dryss på persille. Server med en gang, rett fra formen, med sitronbåter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6560)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.