Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Svinekam med svisker og julecouscous



Svinekam med svisker og julecouscous oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Svinekam fylt med svisker og persille er en herlig juleklassiker som mange av oss kjenner til. Her har vi valgt å servere den med couscous med julesmak. Perfekt som del av et koldtbord eller tapasbord.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgsvinekam uten ben
3tshavsalt
1,5tspepper
5dlvann
20stksvisker
1bunt(er)bladpersille

Julecouscous:

4dlkyllingkraft eller grønnsakskraft
1stkhel kanel
4stkstjerneanis
10stkhel nellik
1tssalt
4dlcouscous
1sssmør
2stkepler
120grtørket aprikos
160grtørkede tranebær
2ssfrisk persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-egg


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Svinekam med svisker og julecouscous med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier160,77935,28Kcal
Protein6,7839,44gram
Karbohydrat13,7880,17gram
Kostfiber1,699,83gram
Fett8,3548,58gram
Mettet fett2,9016,87gram
Salt1,569,08gram
Pris på oppskriftenKr 5,74Kr 33,39Kroner
Hele oppskriften veier3 491 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Snitt svoren i tynne striper med ca. 1/2 cm mellomrom. Riss helt ned til kjøttet.Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
Lag et hull tvers igjennom svinekammen med baksiden av en tresleiv.
Fyll svinekammen med svisker og bladpersille. Press inn så mye du klarer.
Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller ildfast form.
Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumfolie. Sett formen inn i ovnen på 230 °C og damp i 45 minutter.
Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken inn i ovnen igjen og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill, 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp. Pass godt på. La steken hvile i 15 minutter før du skjærer i den.

Kok opp kyllingkraft og tilsett krydderne. Fjern kjelen ifra platen og la det trekke i 15 minutter. Fjern krydderne fra kraften, kok opp og tilsett couscous og smør. Legg på lokk og skru av platen. Rør med en gaffel etter ca. 5 minutter. Skjær epler og aprikoser i mindre biter og ha i couscousen sammen med tranebær og grovhakket persille.
Server sviskefylt svinekam på et fat med julecouscous.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32746)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakt hamburgerrygg.Bakt hamburgerrygg.
Denne retten har 130,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fleskerull med svisker.Fleskerull med svisker.
Denne retten har 567,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 59,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Franske koteletter.Franske koteletter.
Denne retten har 147,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe i melk.Ribbe i melk.
Denne retten har 155,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glaserte aprikoser og persillerot.Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glas.
Denne retten har 103,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnskokt ribbe.Ovnskokt ribbe.
Denne retten har 190,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam 4.Fylt svinekam 4.
Denne retten har 131,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spareribs.Spareribs.
Denne retten har 278,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Middagen i form.Middagen i form.
Denne retten har 112,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Five-spice ribbe med rødkålsalat.Five-spice ribbe med rødkålsalat.
Denne retten har 228,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med kjøttdeig av svin.Bondeomelett med kjøttdeig av svin.
Denne retten har 121,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med rødvinsaus og svisker.Skinkestek med rødvinsaus og svisker.
Denne retten har 144,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinerte ovnsbakte koteletter.Marinerte ovnsbakte koteletter.
Denne retten har 280,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakt indrefilet.Foliebakt indrefilet.
Denne retten har 66,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med epler, svisker og rødkål.Ribbe med epler, svisker og rødkål.
Denne retten har 178,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.