Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Svineribbe



Svineribbe oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Ribbe kan jo spises både før og etter jul. Vi pleier ofte ha ett par ganger før jul, siden vi som regel har fisk julaften. Når en nå for tiden kjøper ribbe er de for det meste ferdig preparert. Beina er saget over og det er kuttet ruter i svoren.
Her måtte jeg bare ha med min favoritt, rødkål! Ellers serveres denne med poteter, medisterkaker og pølse, rødkål og saus.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 2kgribbe, 500 g pr person

På ca 2 kg ribbe:

Ca 3tssalt
0,5tspepper


Annonse


Næringsdeklarasjon for Svineribbe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier324,411 640,30Kcal
Protein15,4378,02gram
Karbohydrat0,030,15gram
Kostfiber0,020,10gram
Fett29,17147,49gram
Mettet fett10,9855,52gram
Salt1,135,71gram
Pris på oppskriftenKr 6,03Kr 30,49Kroner
Hele oppskriften veier2 023 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Se etter at bena er saget helt over.
2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.
3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.
4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.
5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.
6. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.
7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200 °C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).
8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba severes med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær mm.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 2469)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Juleribbe med sprø svor.Juleribbe med sprø svor.
Denne retten har 246,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt ribbe.Ovnsbakt ribbe.
Denne retten har 188,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Braisert ribbe med eplekompott og portvinssaus.Braisert ribbe med eplekompott og portvinssau.
Denne retten har 181,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svinefilet med Tropisk saus.Helstekt svinefilet med Tropisk saus.
Denne retten har 123,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe.Juleribbe.
Denne retten har 367,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med epler, svisker og rødkål.Ribbe med epler, svisker og rødkål.
Denne retten har 178,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell skinkestek.Tradisjonell skinkestek.
Denne retten har 67,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke À la chiborn.Juleskinke À la chiborn.
Denne retten har 177,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe som sylte.Ribbe som sylte.
Denne retten har 322,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt hamburgerrygg.Bakt hamburgerrygg.
Denne retten har 130,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med urtekrem.Innbakt svinefilet med urtekrem.
Denne retten har 164,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte svineschnitzler.Fylte svineschnitzler.
Denne retten har 100,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter i form.Nakkekoteletter i form.
Denne retten har 194,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker.Estragonspekket svinekam med spennende grønns.
Denne retten har 116,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk skinkestek.Provencalsk skinkestek.
Denne retten har 92,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.