Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Svinespekket villsvinstek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgbenfri villsvinstek
1dashsalt
1dashpepper
10stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
10stksvisker
2ssmargarin eller smør
2stkgulrøtter
1bit(er)sellerirot
2stkløk
1stkpurreløk
4feddhvitløk
Ca 4dlbuljong
2dlrødvin
2sstimian
1stklaurbærblad
2sstomatpuré
1ssskånsk sennep
1ssworcerstershiresaus
0,5dlkonjakk
4stktomater eller 1 boks hermetiske, 400 g
1stksitron, saften av
1dlcrème fraiche


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Selleri
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Svinespekket villsvinstek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier87,11399,28Kcal
Protein9,3943,04gram
Karbohydrat2,6412,10gram
Kostfiber0,914,17gram
Fett3,3615,40gram
Mettet fett1,195,45gram
Alkohol0,99 %
Salt0,221,03gram
Pris på oppskriftenKr 17,54Kr 80,40Kroner
Hele oppskriften veier3 667 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Krydre steken med salt og pepper. Fyll steken, der benet har sittet, med grovhakkede einerbær og svisker. Bind opp steken med hyssing slik at den får pen fasong.

Brun steken rundt det hele i en gryte. Ta steken opp av gryten.

Skrell gulrøtter, selleri og løk og skjær i små biter. Skyll og skjær purren i tynne skiver. Legg alle grønnsakene i gryten sammen med hvitløkfeddene. La det frese en stund under omrøring. Spe med buljong og rødvin.

La det koke opp og tilsett krydder, tomatpuré, sennep, worcestersaus, konjakk og tomatbåter. Legg i steken og øs den med kraften. Stek på svak varme under lokk i ca 1 1/2-2 timer. Bruk gjerne steketermometer som skal vise 77-80 C når kjøttet er ferdig. Øs steken noen ganger under stekingen. Spe med buljong.

Ta steken opp og la den hvile innpakket i folie i ca 10 minutter.

Sil sjyen. Kok den opp, ca 4 dl, visp inn crème fraiche og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sjyen kan om nødvendig jevnes med maisennamel.

Skjær opp steken og server med kokt ris eller poteter, kokte grønnsaker og rognebærsyltetøy eller -gelé.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10817)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.