Svinestek til søndag

Svinestek til søndag.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 1kgsvinestek uten ben.
1tssalt
0,5tspepper
1tstørket merian
1tstørket basilikum
2stkgulrøtter
1stkløk
0,5litervann

Saus

2sssmør
3sshvetemel
Ca 5dlstekesjy
0,5tssoyasaus
1stklaurbærblad
0,2dlrødvin
salt og pepper
4porsjon(er)poteter


Dette er skikkelig norsk søndagsmiddag. Vi bruker ofte svisker og epler til som pynt.

Fremgangsmåte:

Stikk ett steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
Gni kjøttet inn med krydder.
Legg steken i en ildfast formog legg løk og gulrøtter i biter rundt den
Slå på vannet.
Stek ved 125 grader til termometeret viser 77 grader. Ca 2-3 timer.

Brun smør og mel under ommrøring, og spe med silt stekesjy.
Tilsett soya og laurbærblad, og la den koke i ca 10 minutter. Smak til med vin, salt og pepper.
Serveres med kokte poteter og grønnsaker( rosenkål, surkål, gulrot el.)

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 80,48 Kcal
Protein 7,94 g
Fett 2,97 g
Karbo 5,05 g
Pris 3,06.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 149184 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,1 poeng totalt (av max 6) fra 54 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118966676)

Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min +



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!