Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Svinestek til søndag

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min + Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 50 lesere
Oppskriften har hatt 137960 lesere! 137960 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Svinestek til søndag har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 80,48 Kcal ......Protein: 7,94 gram ......Fett: 2,97 gram ......Mettet fett: 1,37 gram
Karbohydrater: 5,05 gram ......Kostfiber: 0,65 gram .....Natrium: 197,09 mg .......Pris: 3,06 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 1kgsvinestek uten ben.
1tssalt
0,5tspepper
1tstørket merian
1tstørket basilikum
2stkgulrøtter
1stkløk
0,5litervann

Saus

2sssmør
3sshvetemel
Ca 5dlstekesjy
0,5tssoyasaus
1stklaurbærblad
0,2dlrødvin
salt og pepper
4porsjon(er)poteter
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Svinestek til søndag.
Dette er skikkelig norsk søndagsmiddag. Vi bruker ofte svisker og epler til som pynt.

Fremgangsmåte:

Stikk ett steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
Gni kjøttet inn med krydder.
Legg steken i en ildfast formog legg løk og gulrøtter i biter rundt den
Slå på vannet.
Stek ved 125 grader til termometeret viser 77 grader. Ca 2-3 timer.

Brun smør og mel under ommrøring, og spe med silt stekesjy.
Tilsett soya og laurbærblad, og la den koke i ca 10 minutter. Smak til med vin, salt og pepper.
Serveres med kokte poteter og grønnsaker( rosenkål, surkål, gulrot el.)

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 80,48612,8030,6 %
Fett: 2,9722,61 gr32,3 %Fett33,21 %
Protein: 7,9460,46 gr120,9 %Protein39,46 %
Karbo: 5,0538,45 gr12,8 %Karbo25,09 %
Fiber: 0,654,95 gr16,5 %Fiber1,61 %
Mettet fett: 1,3710,43 gr52,2 %
Salt: 0,493,75 gr75,0 %Alkohol0,6 %
Hele oppskriften veier 3045,75 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.3,06 .-
Pris 4 porsjonerKr. 93,20 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 23,30.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Skinkebiff Provence hos oss.Les mer om Amerikansk ribbe hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2118966676



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen