Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Sviskegrøt

Oppskriften har fått 3,5 poeng. 3,5 poeng (av max 6) i snitt fra 2 lesere
Oppskriften har hatt 4359 lesere! 4359 lesere
Sviskegrøt har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 63,48 kcal ......Protein: 0,41 g ......Fett: 0,06 g ......Mettet fett: 0,01 g
Karbo: 14,82 g ......Kostfiber: 1,01 g .....Natrium: 1,83 mg .......Pris: 0,97 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
150grsvisker
8dlvann
Ca 1dlsukker
2sspotetmel
0,25dlvann, kaldt

Tilbehør:

Fløtemelk eller vaniljesaus
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Grøt
Land: Ukjent-opprinnelse


Sviskegrøt.

Fremgangsmåte:

La sviskene ligge i bløt i kaldt vann (8 dl) natten over. Kok opp sviskene i bløtevannet sammen med sukkeret.
Rør sammen potetmel og det kalde (1/4 dl) vannet, og hell denne jevningen i grøten i en tynn stråle. Rør godt hele tiden og gi grøten et raskt oppkok. Det skal ikke koke mye etter at potetmeljevningen er tilsatt.
Smak til med sukker og la sviskegrøten bli kald.
Server med fløtemelk eller vaniljesaus til.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 63,48171,718,6 %
Fett: 0,060,16 g0,2 %Fett0,85 %
Protein: 0,411,11 g2,2 %Protein2,58 %
Karbo: 14,8240,09 g13,4 %Karbo93,38 %
Fiber: 1,012,73 g9,1 %Fiber3,18 %
Mettet fett: 0,010,03 g0,1 %
Salt: 0,000,01 g0,2 %
Hele oppskriften veier 1082 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.0,97
Pris 4 porsjonerKr. 10,50Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 2,63Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!