Sviskekompott

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grstenfrie svisker
0,5litervann
Ca 5sssukker
1,5sspotetmel

Fremgangsmåte:

Kompotter av frukt og bær er desserter som brukes mye til hverdags. Utover vinteren var det vanlig å bruke svisker i mangel av frisk frukt.

Kok sviskene møre i vann tilsatt sukker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og rør det i sviskene. Gi kompotten et raskt oppkok og ta den straks av varmen.

Avkjøl den litt og slå den opp i en serveringsskål. Dryss på et lett lag sukker på toppen, så unngår man snerk. Server sviskekompotten kald eller lunken med iskald melk eller fløte.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 105,16 Kcal
Protein 0,83 g
Fett 0,12 g
Karbo 24,15 g
Pris 1,83.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 32947 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,5 poeng totalt (av max 6) fra 22 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13539)

Ekstra info

Kategori: Dessert
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!