Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Sviskekompott

Oppskriften har fått 4,4 poeng. 4,4 poeng (av max 6) i snitt fra 21 lesere
Oppskriften har hatt 29607 lesere! 29607 lesere

Ingredienser

Porsjoner
250grstenfrie svisker
0,5litervann
Ca 5sssukker
1,5sspotetmel
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Sviskekompott er kalkulert av Matoppskrift.no, og viser kalorier, næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon.
Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Dessert
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

Kompotter av frukt og bær er desserter som brukes mye til hverdags. Utover vinteren var det vanlig å bruke svisker i mangel av frisk frukt.

Kok sviskene møre i vann tilsatt sukker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og rør det i sviskene. Gi kompotten et raskt oppkok og ta den straks av varmen.

Avkjøl den litt og slå den opp i en serveringsskål. Dryss på et lett lag sukker på toppen, så unngår man snerk. Server sviskekompotten kald eller lunken med iskald melk eller fløte.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 104,94227,8011,4 %
Fett: 0,120,26 gr0,4 %Fett1,02 %
Protein: 0,831,80 gr3,6 %Protein3,15 %
Karbo: 24,1552,31 gr17,4 %Karbo91,86 %
Fiber: 2,084,51 gr15,0 %Fiber3,95 %
Mettet fett: 0,030,06 gr0,3 %
Salt: 0,010,02 gr0,4 %
Hele oppskriften veier 866,5 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,83 .-
Pris 4 porsjonerKr. 15,86 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 3,97.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Gammeldags sviskedessert hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13539



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser