Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Sviskekompott

Oppskriften har fått 4,4 poeng. 4,4 poeng (av max 6) i snitt fra 20 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 1,83 Kcal: 105,16 Fett: 0,12 gr Protein: 0,83 gr Karbo: 24,15 gr
Mettet fett: 0,03 gr Kostfiber: 2,08 gr Salt av natrium: 0,01 gr
Oppskriften har hatt 28459 lesere! 28459 lesere

Ingredienser

Porsjoner
250grstenfrie svisker
0,5litervann
Ca 5sssukker
1,5sspotetmel
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater91,86 prosent
Protein3,15 prosent
Fett1,02 prosent
Kostfiber3,95 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 15,86

Pris pr porsjon

Kr 3,97
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Dessert
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

Kompotter av frukt og bær er desserter som brukes mye til hverdags. Utover vinteren var det vanlig å bruke svisker i mangel av frisk frukt.

Kok sviskene møre i vann tilsatt sukker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og rør det i sviskene. Gi kompotten et raskt oppkok og ta den straks av varmen.

Avkjøl den litt og slå den opp i en serveringsskål. Dryss på et lett lag sukker på toppen, så unngår man snerk. Server sviskekompotten kald eller lunken med iskald melk eller fløte.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Gammeldags sviskedessert hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13539



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen