Aktuelt akkurat nå!
Asparges...Rabarbra...Sommermat...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Sviskekompott

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grstenfrie svisker
0,5litervann
Ca 5sssukker
1,5sspotetmel

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 105,16 Kcal
Protein 0,83 g
Fett 0,12 g
Karbo 24,15 g
Pris 1,83.- kr

Fremgangsmåte:

Kompotter av frukt og bær er desserter som brukes mye til hverdags. Utover vinteren var det vanlig å bruke svisker i mangel av frisk frukt.

Kok sviskene møre i vann tilsatt sukker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og rør det i sviskene. Gi kompotten et raskt oppkok og ta den straks av varmen.

Avkjøl den litt og slå den opp i en serveringsskål. Dryss på et lett lag sukker på toppen, så unngår man snerk. Server sviskekompotten kald eller lunken med iskald melk eller fløte.



Tjenester







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Dessert
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 36063 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,6 poeng totalt (av max 6) fra 26 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13539)

Prøv en lignende oppskrift



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!