Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sviskekompott fra Sogn




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

På den tiden dette var festmat, var det steinfrie svisker å få. Sviskene ble lagt i bløt kvelden før. Så ble sviskene kokt i bløtevannet til de var myke.

De ble tatt opp med hullsleiv til det bare var væsken igjen. Den fikk et oppkok og smakt til med sukker. Væsken ble jevnet med potetmel.

Sviskene ble lagt i skåler med ett lag, litt saus over, neste lag og saus til skålen var full.
Måtte lages dagen før servering slik at den stivnet fint. Kompotten ble servert med halvparten melk og fløte.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14028)
Kategori: Dessert
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gammeldags sviskedessert.Gammeldags sviskedessert.
Denne retten har 180,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sviskegrøt luksus.Sviskegrøt luksus.
Denne retten har 66,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.