Sweet Stranger

Bilde av Sweet Stranger.
Fotograf: Ukjent Fotograf

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4clBacardi Limón
2clRoses Cranberry
2cllimejuice, ferskpresset
2clsukkerlake
Roses Strawberry
1stkpasjonsfrukt
Is

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 186,92 Kcal
Protein 0,49 g
Fett 0,09 g
Karbo 24,07 g
Pris 17.- kr

Til topps med ”Four steps to Heaven”

18. juni ble den norske bartenderen Kristoffer Sandbakken (26 år) kåret til Europeisk vinner av Roses Cup i København.
Årsaken var hans cocktailoppskrift på ”Sweet Stranger”. – Når jeg første gang smakte på cocktailen visste jeg at denne blandingen bare var helt riktig, forklarer Sandbakken entusiastisk.
Kristoffer Sandbakken jobber til daglig på Emil & Samuel i Oslo. Deltakerne i konkurransen fikk alle utdelt en liste over ingredienser de kunne benytte seg av for å utvikle nye oppskrifter.
Med utgangspunkt i Bacardi Limón som består av Bacardi Superior blandet med sitron, lime og grapefrukt, bygget jeg opp smaksuttrykket til ”Sweet Stranger”.
Ved å bruke smakstilsatt rom har man et ferdig og svært godt utgangspunkt å bygge smaksutrykk på, derfor inngår den som en uerstattelig ingrediens i våre mest populære cocktails og drinker.
Jeg fulgte den teoretiske tilnærmingen ”Four steps to Heaven” når jeg tenkte oppbyggingen av oppskriften, som enkelt forklart innebærer: temperatur, balanse, synergieffekt og ”strekking”. Temperatur er svært viktig for at cocktailen skal holde seg frisk. Den riktige balansen oppnår du mellom syrlighet og sødme. Synergieffekt oppnår du ved å forsterke smaksuttrykket, vanligvis ved bruk av lime eller jordbær. Til slutt skal innholdet ”strekkes” og det betyr å gjøre cocktailen ”større” ved hjelp av is eller blandevann.
- Sweet Stranger er et resultat at jeg virkelig forsto formelen ”Four steps to Heaven” forklarer Sandbakken videre, som kun har vært bartender i to år. Førsteplassen oppleves som en stor seier og inspirasjon til å jobbe videre med å utvikle gode smaker, forklarer Sandbakken.

Til oss andre som kun er hobbybartendere og som ønsker å imponere på hjemmebane har han følgende tips:
- Bruk alltid is i cocktails og drinker og husk at vi alle har forskjellig smak. Smak deg frem til hva DU liker best i balansen mellom syrlighet og sødme. Da vil du finne ut hvor spennende det er å lage dem, avslutter Sandbakken fornøyd.

Fremgangsmåten:

Avkjøl et cocktailglass. Enten ved å fylle det med is eller å legge det inn i fryseren et par timer.
Press en halv pasjonsfrukt ned i et shakerglass og fyll så glasset med is.
Tilsett Bacard Limón, Roses Cranberry, limejuice og sukkerlake. Rist innholdet i cirka 50 sekunder. Innholdet siles deretter ned i det avkjølte cocktailglasset i en finmasket sil. Det er viktig at innholdet i pasjonsfrukten ikke følger med.

Dekor:
Ta den andre halve pasjonsfrukten og drypp 2-3 dråper med Roses Strawberry ned i fruktkjøttet og legg den til å flyte på overflaten av innholdet eller heng den fast på kanten av glasset.
Frukten bør smakes på!TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Cocktail
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 1-10 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kristoffer Sandbakken
Oppskriften har hatt 2041 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 27247)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!