Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sylte 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgkjøtt og fett fra ett svinehode
200grmagert svinekjøtt fra bog
1,5sssalt
1tspepper
0,5tsnellik
1tsingefær
2tsgelatin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Sylte 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier142,64177,24Kcal
Protein20,6825,70gram
Karbohydrat0,290,36gram
Kostfiber0,130,16gram
Fett6,508,08gram
Mettet fett2,242,78gram
Salt2,503,11gram
Pris på oppskriftenKr 6,14Kr 7,63Kroner
Hele oppskriften veier1 243 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet løs fra underkjeven. Løsne kjøttet helt inn til der hvor underkjeven er hengslet og trekk benet ut, hvis du ikke allerede har fått slakteren til å gjøre det. Skjær kjøttet fra overkjeven, forfra og bak til øyet, og hogg over.

2. Legg hodet i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) 6-8 timer eller natten over.
3. Legg svinehodet i kasserollen sammen med bogkjøttet og hell på kokende vann. La det trekke (80 grader) i 2-2 1/2time.
4. Det kokte hodet skjæres opp mens det er varmt. Skjær av svoren så hel som mulig. Småbitene finhakkes og brukes mellom lagene.
5. Skjær kjøtt og fett i tynne strimler og legg det hver for seg.
6. Legg et fuktig klede i en bolle med litt høye kanter (ca. 16-18 cm i diameter).
7. Skjær en runding av svoren og legg i bollen med svoren ned. Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor (det binder) og krydderblanding drysses på mellom hvert lag.
8. Til slutt legges svor på toppen sammen med noen laurbærblad.
9. Trykk lett sammen. Kledet legges stramt over svoren og festes med litt kraftige nåler. Surr så med hyssing, passe fast, i jevnt mønster rundt. Fjern nålene.
10. Legg sylten tilbake i kokekraften og la den trekke ved 80 grader (må ikke koke) i ca. 60 min. Sylten legges umiddelbart i press (1 døgn). Lett til å begynne med, tyngre etter hvert som den blir avkjølt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2470)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 187,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 347,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 73,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.