Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sylte av hvitt kjøtt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 2,5stkhøner, kokte
1stkfinhakket løk
1,5tsgrovknust hvit pepper
1,5tsgrovknust allehånde
1tsnellik
1,5tssalt
5tsgelatin pulver

Julesennepssaus:

(4-6 porsjoner)
4sssukker
0,66dlrødvinseddik
80grsmør
2,5dlfløte
1dlgrov sennep
Ca 0,5dlkalvefond (fås på flaske)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sylte av hvitt kjøtt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier343,697 440,72Kcal
Protein18,68404,41gram
Karbohydrat5,42117,34gram
Kostfiber0,306,49gram
Fett27,41593,41gram
Mettet fett10,02216,93gram
Salt0,7716,70gram
Pris på oppskriftenKr 5,12Kr 110,85Kroner
Hele oppskriften veier2 165 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Koking av høns:
Del hønene i to og kok dem i en kjele med så mye vann at det såvidt dekker. Tilsett 1 stor løk i biter, 3 ss salt, 1 gulrot i biter, 10 hele allehånde, nellik, pepperkorn, og 2 laurbærblad. Kok i ca. 2 timer.

Ta opp hønene, avkjøl og sil kokekraften. Rens hønene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten) deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis. Dryss krydderblandingen på mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn. Trekk sammen håndkle på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca. 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom to tallerkener/fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press minst ett døgn. Oppbevares kaldt. Sylten kan fryses.

Julesennepssaus:
Kok inn vineddik og sukker til kremet konsistens. Ha i smøre og rør hele tiden. Tilsett fløte, sennep og kalvefond og la det koke noen minutter. Smaker deilig til sylte og rull.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 2118967631)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julesylte av høns.Julesylte av høns.
Denne retten har 137,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julesylte av hvitt kjøtt.Julesylte av hvitt kjøtt.
Denne retten har 319,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.