Sylterull

Bilde av Sylterull.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 1,2kgbuklist/sylteflesk
Ca 2,5tssalt
1tspepper
0,5tsmalt nellik
0,5tsallehånde
1tsingefær
3tsgelatinpulver eller
Ca 7ssbindesvorIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 377,7 Kcal
Protein 13,81 g
Fett 35,64 g
Karbo 0,35 g
Pris 12,1.- kr

Fremgangsmåten:

Del buklisten i tre lag, som henger sammen, ved først å legge stykket med svorsiden ned på fjelen. Bruk en skarp kniv og skjær det øverste laget, men skjær ikke helt igjennom når du kommer til enden. Snu kjøttstykket med svoren opp og skjær ut det neste laget nesten ned mot svoren, uten å skjære helt igjennom når du kommer til enden. Brett ut de sammenhengende lagene, svoren skal være i enden av kjøttstykket.

Er kjøttstykket fett kan det legges på tynne skiver av rent svinekjøtt. Dryss krydderblandingen jevnt over hele det lange kjøttstykket. Rull sammen - start rullingen fra motsatt side av svoren - slik at den kommer ytterst. Surr med bomullstråd og pakk den fast inni et klede, kjøkkenhåndkle eller lignende. Surr på nytt med bomullstråd.

Legg sylterullen i kokende vann, kok opp og la trekke ved 80 grader C i 1 1/2 til 2 timer. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen.

Ta opp sylterullen og la den hvile i 15-20 minutter før den legges under press. Øk presset etter hvert som den avkjøles (til ca. 6 kg press). La den ligge i press i et døgn. Sylterullen kan legges i lake til lettsalting i 1-2 døgn, hvis den er lite salt. Oppbevar sylten i oppbevaringslake.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Oppskriften har hatt 12862 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,5 poeng totalt (av max 6) fra 16 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16071)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!