Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Syltet kveite som escabeche



Bilde av Syltet kveite som "escabeche" oppskrift.

Fotograf: Audun Aagre
Escabeche er en måte å sursylte sjømat og grønnsaker på. I denne oppskriften sylter vi kveite, og resultatet blir en spennende forrett eller innslag på et tapasbord.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grkveitefilet, uten skinn og bein

Lake

1dlvann
1,5dlhvitvin
1,5dlhvitvinseddik
1,5dlolivenolje
4feddhvitløk
2stklaurbærblad
1sstimian, frisk
1tskumminfrø
1tssalt

Aîoli

1stkpotet
100grmajones
0,5feddhvitløk
10stang(stenger)safran
1tssitron
1dashpepper, grovmalt

Tilbehør

20skive(r)baguette
1stkløk
2stkgulrot
1stkchili, rød
olivenolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Syltet kveite som escabeche med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier207,901 116,22Kcal
Protein7,1538,39gram
Karbohydrat16,4588,32gram
Kostfiber1,166,23gram
Fett11,8463,57gram
Mettet fett1,518,11gram
Alkohol0,66 %
Salt0,713,81gram
Pris på oppskriftenKr 46,31Kr 248,64Kroner
Hele oppskriften veier2 148 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok potet og sett ovnen på 180 grader.
Dryss rikelig med havsalt over kveitefileten.
La den trekke på benken ca. 20 minutter før du skyller den i kaldt vann og tørker den med tørkepapir.
Fjern alt av skinn og bein. Del den opp i biter på ca. 10-20 gram. Legg kveitebitene med litt mellomrom i en ildfast form som er smurt med olivenolje.
Kok opp ingrediensene til laken.
Hell den kokende laken over fisken og sett til avkjøling på et kjølig sted.

Aioli
Mos den kokte poteten og bland den med majones, hvitløk og safran. Smak til med sitron og pepper.

Tilbehør
Pensle baguetteskivene med litt olivenolje og stek i ca. 8 minutter til de er gylne og sprø.
Avkjøl på kjøkken papir.
Skjer løk, gulrøtter og rød chili i tynne skiver.
Legg litt aiolimajones på en crostini, legg over en kveitebit, litt løk og gulrot.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29169)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Syltet kveite som "escabeche".Syltet kveite som "escabeche".
Denne retten har 207,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 46,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.