Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tørka gjedde




Ingredienser

Gjedde
Grovt salt


Annonse


Fremgangsmåte:

Skal gjedda tørkes bør den ikke være lenger enn 40 cm. Ta av hodet og skjær etter ryggbeinet helt ned til halen med en skarp kniv. Buken skal være hel. Ta ut innmaten, vask vekk blodranda, tørk godt med rent papir.
Legg fisken flatt i en stor balje med grovt salt mellom hver lag. Etter 8 dager henges fiskene på en sydvendt vegg med buken ut. Træ en pinne så den henger flatt, og heng pinnen i en hyssingløkke. Når fisken har blitt hard og tørr, kan den holde seg i lang tid.

Ved bruk vannes tørrgjedda ut over natten. Skjær fisken langsetter og del den i mindre stykker. Kok i minst 2 timer. Ta opp fisken på fat og skrap av skinnet. Server med eggesmør, kokte gulrøtter og poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13453)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.