Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tørkete grønnsaker




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Erter og de fleste typer av smakrike bladgrønnsaker kan tørkes. Før de legges til tørking, bør bladene forvelles i lettsaltet vann og tørkes i et klede. Denne varmeblandingen bidrar til å bevare grønnfargen.

Erter blandes med litt salt og sukker og dampes over svak varme til de har fått en mørkere farge. Tørk først ved forholdsvis høy temperatur, ca 80 C, senk etter en stund til 60 C.

Persille og karvekål kan med fordel tørkes i et luftig værelse, de tåler ikke så sterk varme, og bør heller ikke tørke i sola.

Bladgrønnsakene er passe tørre når de lar seg gni i stykker mellom hendene. Oppbevar de tørre ertene i papirposer og bladgrønnsakene på mørke glass.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13399)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Syltede rødbeter 3.Syltede rødbeter 3.
Denne retten har 65,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søt agurkpickles.Søt agurkpickles.
Denne retten har 52,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.