Tørking av frukt og bær

IngredienserAnnonse

Fremgangsmåte:

Tørket frukt er en god erstatning for vanlig snacks og godterier.
Tørkede blåbær og tyttebær kan brukes i bakverk i stedet for korinter og sukat.

Tørkede epler og pærer
Frukt med tynt skall trenger ikke skrelles. Stikk ut kjernehusene og skjær frukten i 3/4 - 1 cm. tykke skiver. Pærer kan også skjæres i tynne båter. Træ frukten på snor eller treskjeskaft, som kan henges på rillene i stekeovnen. Pærebåter legges på rist over stekebrett. Forvarm stekeovnen til 90 grader C og tørk eplene og pærene til de har fått en fløyelsaktig hinne utenpå, 1-1 1/2 time. Senk temperaturen til 50-40 grader C, og tørk frukten til det ikke kommer mer fuktighet ut av den når du klemmer på den. Det tar ca. 1 døgn. Avkjøl frukten og oppbevar den i tett boks på et mørkt og kjølig sted.

Plommer
Mørke plommer gir best resultat. Tørk dem hele med stenene i, eller delt i to og uten sten. Legg plommene i ett lag på stekebrett og la dem lufttørke i 1-2 døgn. Tørk dem så i stekeovnen, først ved 35 grader C til de begynner å skrumpe inn, 2-3 timer. Øk så temperaturen til 70 grader C og tørk plommene til de er gjennomtørre, 1-1 1/2 døgn. Oppbevar dem i tett glass eller boks på et mørkt og kjølig sted.

Blåbær og tyttebær
Rens bærene og legg dem utover stekebrettet i ett lag. Lufttørk dem i 2-3 ddøgn på et tørt og luftig sted så bærene ikke begynner å mugne. Tørk dem så i stekeovnen, først ved 30-40 grader C i 1-2 timer. Øk så varmen til 70 grader C og la dem ligge til de er gjennomtørre. Oppbevar dem som tørket frukt.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Oppskriften har hatt 5929 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118968593)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!