Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tørrsalting av sild




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kgsild
500grsalt
4sssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tørrsalting av sild med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier235,075 594,67Kcal
Protein12,86306,07gram
Karbohydrat3,3679,97gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett18,91450,06gram
Mettet fett3,9393,53gram
Salt20,87496,65gram
Pris på oppskriftenKr 4,38Kr 104,24Kroner
Hele oppskriften veier2 380 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk helst fet storsild der gjellene er skjært ut. La innmaten være i og skyll silda godt.

Dryss litt av salt- og sukkerblandingen i bunnen av saltkaret, gjerne en plastbøtte.
Legg silda tett i tett med buken opp. Strø på salt og sukker og legg et nytt lag sild over. Legg press på å la silda stå i romtemperatur halvannet døgn. Sett den deretter kaldt, i kjeller eller kjøleskap i 3-7 uker avhengig av hvor stor silda er.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13926)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.