Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tahchin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storkylling
5dlyoghurt, naturell
4stkegg
3dlolje
1stk liteløk
0,5tssafran
5dlbasmati ris
1tssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tahchin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier227,05935,53Kcal
Protein12,4251,17gram
Karbohydrat13,7956,82gram
Kostfiber0,130,54gram
Fett13,5555,83gram
Mettet fett1,014,16gram
Salt0,411,68gram
Pris på oppskriftenKr 5,11Kr 21,05Kroner
Hele oppskriften veier2 472 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

* Bland olje, egg, yogurt, safran og 1ts salt i hurtig mikser. La den stå en halv time.

* Kok kyllingen med løken i terninger og ta ut alt ben og skinn. Del den i små biter.

* Skyll risen og ha den i en stor kjele (5liter) og fyll den med vann slik at kjelen blir nesten full. La den koke til risen blir halvmyk. Sil vannet ut av risen.

* Bruk en stor ildfast form og ta først et lag med ris i formen og så ca. halv parten av kyllingen. Ha 1/3 del av sausen over det.
Smak til med salt. Så tar du ris igjen, resten av kyllingen og sausen og siste lag skal være ris og resten av sausen. Sett lokket på og la den stå i ovnen ca. 2 timer ved 175 g. varme. Fargen skal være gyllen.

* Når retten er ferdig ta av lokket, sett et fat over formen og vend den over fatet.

* Spis med en god salat av agurk,løk, tomat, og salat blader med sitron og oliven olje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Parvin Z. Tahriri
(Intern: 2118968866)
Tilberedningstid: 150 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Land: Iran
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.