Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tapas av mandler. oliven og ost




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Marinert oliven

0,5tskorianderfrø
0,5tsfennikelfrø
1tsfrisk hakket rosmarin
2tsfrisk hakket persille
2feddhvitløk, presset
1sslys vineddik
2ssolivenolje
125grgrønne og svarte oliven

Marinert ost

150grhvit geitost
6ssolivenolje
1sshvit vineddik
1tshel pepper
1feddhvitløk, hakket
3blad(er)estragon- eller timianskudd

Salte mandler

0,25tsCayennepepper
2sshavsalt
25grsmør
4ssolivenolje
200grmandler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tapas av mandler. oliven og ost med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier469,24547,33Kcal
Protein11,6713,61gram
Karbohydrat2,402,80gram
Kostfiber4,345,06gram
Fett44,9252,40gram
Mettet fett10,0311,70gram
Salt4,835,63gram
Pris på oppskriftenKr 9,02Kr 10,52Kroner
Hele oppskriften veier700 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Til marinert oliven, knus koriander- og fennikelfrø i en morter. Tilsett urter, hvitløk, vineddik og olje, og hell blandingen over olivenene i en liten bolle. Dekk til og la stå kjølig i opptil en uke.

Til marinert ost, del osten i passende biter, la skorpen være på. Legg bitene i en liten bolle. Bland oljen, vineddiken, pepperkorn, hvitløk og urter. Hel blandingen over osten. Dekk til og la stå i kjøleskap i optil 3 dager.

Til saltede mandler: Bland cajennepepper og havsalt i en bolle. Smelt smøret sammen med olje i en stekepanne. Tilsett mandlene og stek forsiktig mens du rører i ca 5 min., eller til mandlene er gylne over det hele.

Tilsett salatblandingen og rør godt sammen til mandlene er dekket av salt. Avkjøl mandlene og sett dem bort i en krukke med tett lokk i opptil en uke.

Server tapasrettene i små, lave skåler. Pynt osten med frisk estragon og dryss salt over mandlene, om nødvendig.

Hvis tapasrettene serveres med drink før middag, sett frem cocktailpinner til oliven og ost

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6493)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.