Tapas diverse forslag 2

Ingredienser

Originalen: En skive godt brød som "lokk" over sherryglasset.
Pannekake med rømme, løyrom, rødløk og dill: Små pannekaker kan varierers i det uendelige. Løyrom kan f.eks. byttes ut med lodderogn.
Ovnsbakt kveite: Kveite krydres og bakes med olje. Annen hvit fisk kan også brukes. Server med en enkel salat, f.eks. rucola.
Ovnsbakte småpoteter og salt agurk: Små potetbiter eller hele småpoteter, f.eks. franske rattepoteter, ovnsbakes. Ha salt og presset sitron over, og nyt dem med salt agurk til.
Potetsalat med vaktelegg: Potetsalater i mange varianter er bra tapas. Denne er med pesto, rødløk og syrlige epler. Legg til kokte (vaktel)egg, og du har en lekker, velsmakende rett.
Tomatsalat: Stek tomatskiver og hell over litt balsamicoeddik. Server med brødkrutonger.
Sherrydampede blåskjell: Blåskjell dampet i sherry er nydelig. Server med litt grønt tilbehør, f.eks. purre og oliven, som her.
Speket kjøtt og oliven: Spekekjøtt er klassisk tapasmat. Her skiver av Ibericogris, såkalt Pate Negra, med oliven til.
Serranoskinke er en annen god spekevariant. Mild løk smaker godt til
Squash- og auberginesalat: Stek skiver av squash og aubergine, og kok inn litt vineddik. Kapers passer godt til.
Syltet andelår med bakt paprika: Dette låret er først saltet og deretter kokt. Salt kjøtt mot søtlig paprika er en fin smakskombinasjon.
Taleggio med aprikosbrød: Brød med innbakt tørket frukt er alltid godt til smakskraftige oster.

Annonse

Fremgangsmåte:

Opprinnelig var tapas for menn som satt på bar. De la en liten brødskive på toppen av glasset for å unngå «mosquitos» i drinken.
Siden har denne tradisjonen utvklet seg i takt med fantasien, og blitt til et utall små måltider. Og vil man fremdeles beskytte drinken i dag, kan man jo sette en liten tallerken på glasset

Grunnstammen i tapas er sitron, olivenolje og persille. Man skal unngå fløte, rømme og smør, det hører ikke hjemme. Det er ellers vanlig med syltede råvarer så som artisjokker, oliven, agurker Salt kjøtt, f.eks. skinke eller pølser, fisk- og grønnsaksretter og rikelig med hvitt brød til gjør et tapasmåltid vellykket.

God drikke til tapas er ung sherry, fortinnsvis Fino eller Manzanilla, men hvitvin, rødvin og rosévin går også fint. Velg lette, fruktige viner, og drikk dem avkjølt også rødvinen. Øl smaker godt til alt, også tapas.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Fingermat/tapas
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er enkel å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 10803 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,8 poeng totalt (av max 6) fra 5 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 3026)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!