Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tapas med sjømat



Tapas med sjømat oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen
Tapas består av ulike småretter og er en del av den spanske matkulturen. I denne oppskriften finner du forslag på ulike retter som du kan servere når du vil imponere med sjømattapas.

Ingredienser

2 porsjoner

Hvalcarpaccio med godt tilbehør:
30 g ferskt hvalkjøtt i tynne skiver
1 - 2 ts revet parmesan
1 - 2 ristede pinjekjerner
salatblad
hakket rød paprika
olivenolje
salt og pepper

Saltfiskkarpaccio med salsa:
1 tomat, flådd og hakket
1/2 hvitløkbåt, presset
1/2 dl olivenolje
1/4 løk, finhakket
1/2 rød chilipepper, finhakket

Røkt ørret med estragonrømme:
30 g røkt ørret, i tynne skiver
1 ss rømme
1/2 ts estragonblad i eddik (fra glass), hakket
sukker, sitronsaft
salt og pepper

Varmrøkt pepperlaks med rømme:
30 g varmrøkt pepperlaks

Marinerte haneskjell:
4 - 6 kokte, rensede haneskjell
1 dl soyaolje
1/2 rød chilipepper, hakket
1/2 lime

Gratinerte blåskjell:
kokte, friske blåskjell
250 g smør
1/4 ts salt
1 1/2 ss soyaolje
1 - 2 hvitløkbåter, hakket
pepper
1 ss hakket persille
1 hardkokt lite egg, hakket

Arctic kaviar:
Bruk både rød, sort og naturell arctic kaviar, ca. 1 ts av hver sort pr. person. Pynt med grønt.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Melk
Soya
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Hvalcarpaccio med godt tilbehør:
Det er enkelt å skjære hvalkjøttet i tynne skiver hvis det først halvfryses. Legg det i den lille skålen og fordel parmesan, pinjekjerner, salat og paprika over. Drypp på ekstra god olivenolje, salt, og pepper.

Saltfiskcapaccio med salsa:
Kok alle salsaingrediensene sammen i 20 minutter. Avkjøl salsaen og hell den over tynne skiver kveite.

Fetaost fra Balsfjord:
Den spesielle fetaosten fra Balsfjord er lagd av geitemelk og har en mild, fin smak. Legg noen terninger i en av de små skålene og legg på noen korn rosépepper

Røkt ørret med estragonrømme:
Legg ørreten i en liten skål. Rør sammen ingrediensene til rømmen og smak den godt til. Legg den i topp på ørreten.

Varmrøkt pepperlaks med rømme:
Skjær til et kvadratisk stykke av laksen og legg den i skålen sammen med en topp rømme.

Marinerte haneskjell:
Bland alt til marinaden og la skjellene trekke i ca. 1 time før servering.

Hvitløksgratinerte blåskjell:
Rør smøret lyst og kremaktig og rør inn de øvrige ingrediensene. Legg skjellmaten i det ene halve skallet og legg på en skje hvitløksmør. Gratiner blåskjellene under grill til smøret bobler, 1—2 minutter. Beregn 3 skjell pr. person.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23259)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også LobNobs og CrabSticks som fingermat.LobNobs og CrabSticks som fingermat.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tapas med sjømat.Tapas med sjømat.
Denne retten har 454,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 47,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.