Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tapas planke



Tapas planke oppskrift.
Fotograf: Gilde

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Biff med løk

100grGilde Entrecôte
0,75stkløk

Kalvetunge på crostini med linse/cornichon majones

100grskivet kalvetunge
0,75stkbaguett
50grpuy linser
4,75stk litesmå cornichonerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,3dlmajones

Majones

0,75stkeggeplomme
2,7dlsolsikkeolje
1,3sssitronsaft
0,67ssfin sennep

Vichyssoise med posjerte vaktelegg og baconcrisp

66,7grskrelte mandelpoteter
33,3grpurre, den hvite delen
0,67dlfløte
0,67dlkyllingbuljong
0,67dlmelk
1dashsalt/pepper

Pocherte vaktelegg

4stkvaktelegg
0,67litervann
0,67dleddik 7%

Bacon crisp

66,7grfinkuttet bacon
1,3dlsolsikkeolje

Lammepølse i brød


Pølser

333,3grlammefarse
0,75stkeggehvite
0,67ssfinhakket timian

Reduksjon

0,67dlhvitvin
0,75stkløk
0,75feddhvitløk

Pølsebrød

0,67tstørrgjær
0,67ssolje
1dlmelk
0,67tssalt
0,67tssukker
2,3dlhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-sesam
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tapas planke med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier249,771 782,88Kcal
Protein5,8241,54gram
Karbohydrat7,3452,39gram
Kostfiber0,644,57gram
Fett21,59154,11gram
Mettet fett4,0028,55gram
Alkohol0,22 %
Salt0,412,92gram
Pris på oppskriftenKr 4,79Kr 34,19Kroner
Hele oppskriften veier2 855 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Biff med løk
Skjær løken i skiver og stek den i panne til den er godt brunet. Kutt kjøttet i strimler på ca 25 gr pr stk. Krydres med salt og pepper. Stekes i stekepanne ca 1 min. Biffene monteres på spyd og toppes med en god skje med løk.

Kalvetunge
Baguetten skjæres i tynne skiver, pensles med olivenolje og stekes i ovn på 180 grader til den er sprø. Linsene kokes i kyllingbuljong til de er møre og avkjøles. Cornichons'ene hakkes og blandes sammen med linsene.

Majones
Pisk sammen eggeplomme og sennep. Spe forsiktig med olje til det får en majones konsistens. Smak til med salt/pepper og sitronsaft.
Vend linsene og cornichons inn i majonesen. Anrett tynne skiver med kalvetunge på crostini, ha på 1 ss med linser/cornichorn majones.

Vichyssoise
Kok opp potet, purreløk, melk og kyllingbuljong. La det trekke til potetene er møre. Mikses med kald fløte i en blender. Smak til med salt/pepper.

Pocherte vaktelegg
Kok opp vann og eddik. Ha i eggene og la de trekke i ca 2-3 min. Ta de rett over i isvann.

Baconcrisp
Varm oljen i en stekepanne. Ha i bacon og la det steke til det er sprøtt.
Ha vicyssoise i en liten bolle pr person. Legg i et vaktelegg og topp med baconcrisp.

Lammepølse i brød
Tilsett eggehviter, salt, og pepper i lammefarsen og kna den med hendene til den blir ”seig”, tilsett løken/reduksjonen og bland godt. Fyll kjøttet i en sprøytepose og sett kjøttet i kjøleskapet ca 1 time.

Reduksjon
Kok opp og reduser til det er marmelade, eller at væsken er nesten borte.
Skyll tarmen godt på utsiden og innsiden. Tre tarmen på sprøyteposen og klem forsiktig kjøttet ut i tarmen, pølsen skal være relativt hard.
Du kan enten tvinne opp, knyte hyssing rundt hver pølse eller rulle den opp i en spiral.
Pølsene bør henge/ligge i kjøleskapet 1-2 døgn før bruk og de er best stekt!

Pølsebrød
Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett lunken væske. Hell den lunkne deigvesken over gjæren og rør om så gjæren løser seg opp. Tilsett salt og sukker. Tilsett 3/4 av melet. Arbeid deigen kraftig i bollen. Sette til så mye av melet som er igjen til at deigen blir seig og blank og slipper bollen. Sett deigen til heving under klede på et lunt sted i 30 - 40 min. Del deigen i to like store emner.
Form hvert emne ut til ei pølse. Del hver pølse i 6 deler. Rulles til glatte avlange rundstykker. Legg bollene enkeltvis i sesamfrø og trykk til. Legg de på ei plate og la de etterheve ved romtemperatur i 10 min.
Klem rundstykkene litt sammen og la de etterheve i 30 min. Stek i ca 7 min ved 250 grader. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gilde
(Intern: 24614)
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Oksetunge til juletapas.Oksetunge til juletapas.
Denne retten har 434,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 42,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksetunge med beter.Oksetunge med beter.
Denne retten har 440,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 43,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydrede kjøttboller med apetina.Krydrede kjøttboller med apetina.
Denne retten har 170,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tapas planke.Tapas planke.
Denne retten har 249,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.