Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tapas: speket pølse med marinerte oliven




Ingredienser

Speket elgpølse


Annonse


Fremgangsmåte:

Tilberedning:
Knus ½ spiseskje korianderfrø og like mye fenikkelfrø i morter. Bland med 2 spskj. hakket persille, 1 spskj. frisk rosmarin, 2 knuste hvitløksfedd, 1spskj. sherryeddik og 2 spskj. jomfruolje.
Bland alt med 115 gram sorte og like mye grønne oliven. Dekk bollen og avkjøl.

Kutt 150 gram hvit geitost(goudatype) i litt store terninger. Bland 6 spskj. jomfruolje med 1 spskj. hvitvinseddik, 1 spskj. sorte pepperkorn, 1 hvitløksfedd i skiver, 3 kvister avrevet estragon eller timian, og bland med osten.

Rull spekepølseskiver og speket elgkjøtt rundt olivenene og osten, og fest med tannpirkere. Chevre fra Haukeli kan også brukes.

Vinforslag:
Prøv med en god sherry eller en enkel bordvin. Et godt glass kaldt øl passer også..

Mer info

Forfatter:
Kilde: Telemark viltslakteri
(Intern: 19785)
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.