Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Taramosalata




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4skive(r)loff, daggammel uten skorpe
1glasshvitvin eller vann
175grrenset røkt torskerogn eller 1 tube kaviar
Ca 3,5sssitronsaft
2ssløk, revet
malt hvit pepper
1,5dlolivenolje
svarte oliven til pynt
agurkskiver til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Taramosalata med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier388,67610,70Kcal
Protein5,238,22gram
Karbohydrat17,6827,78gram
Kostfiber0,761,19gram
Fett31,6649,75gram
Mettet fett4,446,98gram
Alkohol1,51 %
Salt1,943,05gram
Pris på oppskriftenKr 6,74Kr 10,59Kroner
Hele oppskriften veier629 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Drypp hvitvin eller vann over loffskivene, og la dem trekke i 15 minutter. Mos loffen til grøt med baksiden av en sleiv eller bruk hurtighakker på en kjøkkenmaskin.

Tilsett røkt rogn eller kaviar, 2 ss sitronsaft, løk og en knivspiss pepper. Bland godt og tilsett oljen litt etter litt, mens du rører kraftig eller lar maskinen gå på sakte fart.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Har taramosalataen for sterk smak, kan den tilsettes mer olje og brød. Er den for stiv, kan den spes ut med litt vann.

Legg taramosalataen i en bolle og la den stå en time eller to. Pynt med oliven og agurkskiver.

Taramosalata er en rett som har blitt laget rundt Middelhavet siden man fant ut at rogn kunne røkes. Dette var en veldig grei rett i tiden før kjøleskapet. Grunnlaget for retten er tarama, røkt og tørket rogn fra stor fisk som for eksempel grå mulle.

Tarama kommer ofte fra Messolonghi vest i Hellas. Det blir brukt rogn fra mange forskjellige fiskeslag – vi velger helst røkt torskerogn (eller kaviar fra tube), det passer godt til denne retten.

I Hellas serveres taramosalata ofte om vinteren, og da særlig under fasten som de fleste grekere følger.

Server taramosalata som forrett med oliven med oliven og ferskt brød, eller som lunsj eller kveldsrett med rå grønnsaker, for eksempel gulrotstaver, blomkålbuketter, stilker av stangselleri, reddiker, agurkskiver eller flatbrød, knekkebrød eller bare grovt brød. Oliven, helst svarte er fast følge til taramosalata.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6419)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bruchetta.Bruchetta.
Denne retten har 202,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.