Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tarteletter med høns i asparges




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10stktarteletter
250grkokt hønsekjøtt i terninger
100grfine erter (frosne)
100grasparges (snittede)
3stkgulrøtter
0,25stkselleri
35grsmør
35grhønsebuljong
1dlfløte

Hønsebuljong:

1stksuppehøne, ca. 1400 g
1kgurter, eks. gulrøtter, purrer, selleri, løk
1tssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tarteletter med høns i asparges med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier160,35492,27Kcal
Protein9,5629,35gram
Karbohydrat6,1818,97gram
Kostfiber1,494,57gram
Fett10,4932,20gram
Mettet fett4,2413,02gram
Salt0,451,37gram
Pris på oppskriftenKr 4,84Kr 14,86Kroner
Hele oppskriften veier3 070 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gulrøtter og selleri skrelles og skjæres i passende stykker og gis et lett oppkok, til de er møre. Aspargesene snittes i ca. 3 cm lange stykker. Smøret smeltes ved svak varme, melet tilsettes det smeltede smør og røres godt sammen. Deretter tilsettes den kokende hønsebuljong under omrøring. Der justeres med fløte, inntil den har en kremet konsistens.

Hønsekjøttet og grønnsakene vendes i den kremede saus og skal surre i få min. Tartelettene varmes i ovnen ved 200° med bunnen oppover. Kan også varmes på brødrister. Når tartelettene er varme, helles fyllet i, og retten serveres.

Tilberedning hønsebuljong:
Hønen legges i en gryte med kaldt vann. Vannet skal kun akkurat dekke hønen. Vannet bringes i kok og skummes av. Tilsett salt og skum igjen av. Urtene renses og skjæres grovt ut og tilsettes. Gryten med høne og urter holdes i kok i ca. 2½ time (til hønen er mør). Hønen tas opp, og kjøttet pilles av skroget. Urtene siktes fra buljongen. Når buljong og hønsekjøtt er avkjølet, kan det overskytende fryses.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Bisca
(Intern: 27516)
Tilberedningstid: 45 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.