Temari sushi

Bilde av Temari sushi.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

1 porsjon

Sushiris ferdig lagd
Tynne skiver av rå laks eller røket laks.
Wakame salat
Sesamfrø

Annonse


Temari sushi er runde sushi som ligner nigiri, men er formet runde. De er enkle å lage og er passende munnfuller. Vi serverte med wakame ved siden av, og soyasaus, syltet ingefær og wasabi for de som ønsker det. Sesamfrø på toppen. Jeg regner ikke ut næringsinnhold her, men henviser til feks nigiri.

Fremgangsmåten:

Wakamesalat er en salat av wakame sjøgress. Vi kjøpte ferdig, men man kan jo og lage slikt selv. En blanding av wakame og agurk er nydelig. For de som vil lage selv, kjøp tørket wakame. Legges i varmt vann for 5 minutter, sil av vann. Strimle i tynne strimler.
Rør sammen 3 ss riseddik, 3 ss soyasaus, 2 ss asiatisk sesamolje, 1 ts sukker, 1 ts raspet ingefær, 0,5 ts raspet hvitløk, litt koriander og en ss sesamfrø. Denne blandingen røres så sammen med wakamen før servering.

Lag en porsjon sushiris etter anvisning på pakken.
Kutt fisken i skiver og sett klar sesamfrø.
Bruk plastikk hansker, og ta en klatt ris i hånden som rulles rund. Sett forsiktig ned. Ta en bitteliten perle med wasabi og legg på toppen av risen. Kutt til en skive laks, som rulles rundt toppen. Dryss med sesamfrø.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Sushi
Land: Japan
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 863 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 31719)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!