Tempura(Japansk)

Ingredienser

Store reker/kongereker
Squash
Ferske asparges
Aubergine

Til steking
1 egg, vispet
75 g hvetemel
25 g maizena
1 dl vann

Orientalsk dip
2 ss sitronsaft
Litt soyasaus
1 ts cidereddik
2 ss sukker
2,5 cm revet, frisk ingefær
2 fedd finhakket hvitløk

Annonse

Fremgangsmåte:

Vask og rens grønnsakene. Squash og auberginer skjæres i skiver. Dersom de er store kan de deles i to. Aspargesene beholdes som de er. Rens kongerekene, men la halen sitte på. Slå forsiktig på halen slik at vannet kommer ut. Skyll rekene godt og tørk dem. Før steking skal grønnsakene og rekene dyppes i følgende blanding:

Til frityrsteking benyttes jerngryte, wokpanne eller en dyp stekepanne. Bruk soyaolje til stekingen. La oljen varmes på pannen til den er ca 200 grader (eller til en brødterning blir brun på 30 sekunder). Dypp grønnsaker og reker i egg- og melblandingen, en etter en, og stek bitene til de får en gyllen overflate.
La de ferdig stekte bitene renne av seg på et papir og hold dem varme fram til servering (varmeskap/stekeovn). Retten serveres med ris til, og den orientalske dipen settes fram i små skåler eller eggeglass til hver av gjestene. Tempurabitene dyppes i denne. Det gir en fantastisk smak. Ønsker man ikke å lage dip, kan vanlig soyasaus benyttes.

Orientalsk dip
Bland sammen ingrediensene og gi et kort oppkok, Avkjøl sausen og rør inn 2-3 ss vårløk i tynne skiver.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Wok
Land: Japan
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Misjonsalliansen
Oppskriften har hatt 7082 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2714)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!