Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tempura i fondue med olje




Ingredienser

6 porsjoner

1 mellomstor aubergine
2 røde paprikaer, uten frø
250 g hvetemel, pluss ekstra til å drysse med
4 miniblekkspruter, skåret i ringer
200 g grønne bønner, rensede
12 myntekviste
olje, til frityrsteking
2 eggeplommer
4 1/4 dl isvann
1 ts salt
gari (japansk syltet ingefær), eller friskrevet ingefær og kinareddik eller alminnelige reddiker, serveres til.

Dipp:
2 dl vann
3 ss risvin eller søt sherry
10 g bonitoflak
3 ss soyasaus

Tips:
Hvis du ikke kan finne bonitoflak, kan vannet i dippen erstattes med 2 dl kraftig fiskekraft.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Gluten
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Lag dippen ved at blande ingrediensene i en gryte, sett den i kok og hell deretter dippen opp i porsjonsskåler, så den kan kjøle av.
Skjær aubergine og paprikaer i fine julienne strimler med en skarp kniv. Legg hvetemel og blekkspruter i en plastikkpose. Rist posen, så blekksprutene blir dekket med et tynt lag hvetemel. Legg dem over på et fat. Gjenta prosessen med grønnsakene og myntekvistene.
Varm oljen til frityrstekingen opp til 190º i en fonduegryte (eller wok / dyp gryte). Hvis du ikke har et termometer, kan du teste temperaturen ved at steke en brødterning i den varme oljen. Den skal bli brun på 30-60 sekunder. Sett forsiktig gryten over en brenner på bordet.
Akkurat før dere skal spise, piskes eggeplommer og isvann sammen. Tilsett hvetemel og salt og vend hurtig rundt. Det er viktig, at tempura er klumpet og ikke rørt til en glatt deig.
Gjestene dypper maten i deigen og deretter straks i den varme olje. Stek i to minutter, eller inntil de er sprø.
Server tempura med dipp samt gari eller ingefær og kinareddik eller alminnelige reddiker.

Variation:
- Alle slags fisk og skaldyr egner seg til å bli stekt i en tempuradeig. Prøv muslinger, reker eller skiver av laks, torsk, tunfisk eller kuller.
- Blomkål, broccoli, sukkererter og grønne bønner er også gode.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26319)
Kategori: Fondue
Land: Japan

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.