Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tempura på Kongekrabbe



Tempura på Kongekrabbe oppskrift.
Fotograf: Ragge Strand

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grrent Kongekrabbekjøtt
Maldonsalt

Tempuradeig:

90grmel
60grmaizenna
1stkegg
1dlfløte
1dlvann, kaldt
3tsbakepulver
Druekjerneolje eller annen olje til fritering
40gr(frityrolje, mengden som tas opp av krabben og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tempura på Kongekrabbe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier193,22413,70Kcal
Protein10,8923,32gram
Karbohydrat14,4530,94gram
Kostfiber0,481,03gram
Fett10,1021,63gram
Mettet fett4,369,34gram
Salt1,423,04gram
Pris på oppskriftenKr 16,77Kr 35,91Kroner
Hele oppskriften veier856 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk en frityrkjele/tykkbunnet kasserolle. Temperatur på oljen, ca. 170 grader.

1) Bland alle ingrediensene til tempuradeigen. Først egg, så vann, mel, maisenna, bakepulver og fløte.
2) Varm oljen til 160-170 grader i en tykkbunnet kasserolle eller støpejernsgryte. Har du frityr, er det selvsagt det beste.
3) Del opp Krabbekjøttet i tommelfingertykke stykker.
4) Dypp Krabbebitene i tempuradeigen en etter en, og stek raskt i frityren til de er lett gylne. La dem renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss over litt knust maldonsalt. Server med en skarp chili-mayonnaise eller gribiche-saus.

NB:
Pass på å ikke ha for mange krabbebiter i frityren om gangen. Temperaturen synker fort, og resultatet blir ikke som forventet; sprøstekte og gylne!

Oppskriften er fra Eyvind Hellstrøms nye bok: "Bagateller for livsnytere".

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 22114)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tempura på Kongekrabbe.Tempura på Kongekrabbe.
Denne retten har 193,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.