Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Terrine av lettsaltet svineknoke




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
125grsmåløk
6blad(er)av savoy- eller kinakål
2sssmør
1stklettsaltet svineknoke, kokt mør i vann
5dlkraft fra kokingen
litt olivenolje
500grshiitakesopp eller aromasjampinjonger
1feddhvitløk, knust
1sshonning


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Terrine av lettsaltet svineknoke med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier85,07168,69Kcal
Protein7,5815,03gram
Karbohydrat1,843,65gram
Kostfiber0,971,92gram
Fett5,0510,01gram
Mettet fett2,254,46gram
Salt0,360,71gram
Pris på oppskriftenKr 4,92Kr 9,76Kroner
Hele oppskriften veier1 983 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Avkjøl den kokte knoken, og rens for skinn og evt litt fett og ben. Sil kraften og kok den inn. Reduser til om lag halvparten. Del kjøttet i biter og vend i ”sirups”-kraften.

Skrell løk og kok dem i lettsaltet vann ca 1 minutt. La renne av i en sil. Rens kålbladene og skjær bort den tykke stilken. Forvell bladene raskt i lettsaltet vann, og tørk. Fres dem så forsiktig i litt smør. Krydre med salt og pepper.

Rens sopp og skjær i biter. Stek dem i varm olje. Krydre. Varm opp honning og tilsett løk. La det koke sakte til løken er helt glassert av honning.

Legg tre lag plastfilm på benken. Legg en firkant på ca 40 x 25 cm av kålbladene. De skal overlappe hverandre. Fordel kjøtt på kålen, men la det være igjen en stripe på 2-3 cm rundt det hele. Legg sopp som en stripe midt på. Rull sammen som en rullekake. Prøv å rulle jevnt og stramt. Knytt endene stramt igjen. Settes i kjøleskapet natten over.

Før servering fjernes plastfolien og rulladen skjæres i skiver av ønsket tykkelse. Pensle overflatene med god olivenolje. Serveres med god brødbakst, en god salat og for eksempel en fløte- eller hvitvinssaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10996)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skinke- og persilleterrin.Skinke- og persilleterrin.
Denne retten har 120,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Terrine på svineknoke med tysk potetsalat.Terrine på svineknoke med tysk potetsalat.
Denne retten har 103,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.