Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Terte fra Collioure




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbutterdeig

ANSJOSSMØR:

32stksalt ansjos
400grsmør

PYNT:

4stkegg, hardkokte
2stktomater, modne
Ca 11stkansjosfileter, trukket i olivenolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Terte fra Collioure med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier359,279 713,80809,48Kcal
Protein6,57177,6414,80gram
Karbohydrat20,13544,2745,36gram
Kostfiber0,4612,441,04gram
Fett27,95755,7062,98gram
Mettet fett10,64287,6823,97gram
Salt2,9479,476,62gram
Pris på oppskriftenKr 12,87Kr 347,97Kr 29,00.-
Hele oppskriften veier2 704 totalt2 704 pr porsj225 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Tynnkjevle deigen til ca ½ cm. Kutt ut tre rundinger på 28 cm . Væte stekeplatene i ovnen, og stek rundingene/terteplatene uten at de rører hverandre. Stekes på middels varme til deigen utvikler seg og blir blond. Da tas de ut og avkjøles på rist.

Imens har man gjort ferdig ansjosene, som renses og deles i to, og de hardkokte eggene. Har du ikke ansjos, bruk brisling (Kong Oscar), men da må man salte i tillegg, eller bruk saltet smør.

Ansjosen moses med kjøkkenmaskin. Når pastaen er bløt og fin, blandes smøret i.

Man legger den første stekte platen i en form som er litt større enn terteplaten, og den smøres først med ansjossmøret. Så legges neste plate på med påsmurt ansjossmør, og så den tredje på samme måten.

Man dekorerer med oppskårne hardkokte egg og ansjosfileter, som man legger i mønster som linjer i en stjerne eller ruller den som en spiral.

Terten pyntes like før servering, fordi den stekte deigen skal forbli sprø. Mens den venter skal alt holdes kjølig, men ikke kjøleskapkaldt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3905)
Kategori: Pai/terte
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med løk og ansjos.Pai med løk og ansjos.
Denne retten har 223,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.