Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tettemelk




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

I tidligere tider var det svært viktig å få lagret de forskjellige melkeproduktene på best mulig måte. Tettemelk ble lagret på den måten at en gned blader av tettegras mot bunnen av kjørlet, eller hadde dem i silen og så helte spenevarm melk over. Resultatet ble en rar, seig melk som kunne trekkes ut i lange tråder. På svensk het den "långmjølk". En oppnådde å få en holdbar surmelk som ikke skilte seg i myse og ostestoff.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13656)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.