Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Thai kjøtt- og fiskeboller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,25literkyllingkraft

Kjøttboller:

3stkkinesiske sopp, tørkede
500groksekjøtt magert, hakket
1sskoriander, hakket
3stkvårløk, hakket
1ssrisvin eller tørr Sherry
1dashFriskkvernet, sort pepper

Fiskeboller:

100gravdryppede boksreker
750grfaste, lyse fiskefileter
1tsingefær frisk, reven
3tsmaismel

Ingefærsaus:

2tsingefær, hakket
2ssrisvin eller tørr Sherry
2sstamari (japansk soyasaus)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Skalldyr
Soya
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Thai kjøtt- og fiskeboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90,41412,10Kcal
Protein10,2946,90gram
Karbohydrat2,6712,17gram
Kostfiber0,522,37gram
Fett4,0318,37gram
Mettet fett2,2110,07gram
Alkohol0,18 %
Salt9,9445,30gram
Pris på oppskriftenKr 16,89Kr 76,99Kroner
Hele oppskriften veier2 735 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjøttboller:
Hell kokende vann over soppene og bløt dem i 20 minutter, til de er bløte. Hell vannet fra, fjern stilker om nødvendig og hakk soppene.

Bland sopp, oksekjøtt, koriander, vårløk, risvin eller Sherry og sort pepper etter smak i en skål. Form 18 kjøttboller med våte hender og sett dem til side.

Fiskeboller:
Hakk reker og fisk fint i en foodprocessor. Hell blandingen over i en skål, tilsett ingefær og maismel og rør godt sammen. Form 18 fiskeboller med våte hender og sett dem til side.

Ingefærsaus:
Pisk ingefær, risvin eller Sherry og tamari sammen i en liten skål.
Hell kyllingkraften opp i en stor sauterpanne og kok opp. Kok 5-6 kjøtt- eller fiskeboller av gangen i 4-5 minutter, til de er gjennomkokt. Server bollerne med en gang med sausen til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 20174)
Kategori: Forrett
Land: Thailand

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.