Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tilslørte gress-karer



Tilslørte gress-karer oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
En frisk og deilig dessert. Tilslørte bondepiker i en variant med gresskarmos som du må "montere" sammen rett før servering. Har du gresskarpuré til overs, så er den fin å fryse ned. Bruk den senere til fyll i terter eller i søtt bakverk.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Søt puré:

500grgresskar
1dlbrunt sukker
1dlvann
1tsmalt kanel

Mel- og nøtteblanding:

1sssmør
1sssukker
2dlgriljermel
5stkfinhakkede valnøttkjerner
2dlkremfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-melk
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Tilslørte gress-karer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier183,15490,64Kcal
Protein2,326,21gram
Karbohydrat18,6349,91gram
Kostfiber1,393,72gram
Fett10,7328,74gram
Mettet fett6,2216,66gram
Salt0,170,44gram
Pris på oppskriftenKr 4,74Kr 12,70Kr .-
Hele oppskriften veier1 072 totalt268 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Vask gresskaret godt.
Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.
Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.
Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt
Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.
Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.
Smelt 1 ss smør i en stekebanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.
Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.
Pisk kremfløten stiv.
Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbille, eller i porsjonsglass, som på bildet. Server desserten med en gang.

Tips:
Skal du ikke servere desserten med en gang, så må du ha gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen i hver sin bolle. "Monter" desserten rett før servering.
Bruker du hokkaido-gresskar, så kan du også bruke skallet. Dette blir mørt og smakfullt når gresskaret bakes i ovn.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 33386)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Dessert

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gresskarpai 1.Gresskarpai 1.
Denne retten har 252,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpai 3.Gresskarpai 3.
Denne retten har 239,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte gress-karer.Tilslørte gress-karer.
Denne retten har 183,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pumpkin pie.Pumpkin pie.
Denne retten har 198,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.