Tiramisu

Bilde av Tiramisu.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkeggeplommer
2sssukker
200grnaturell kremost
1dlkesam
0,75dlespressokaffe (av pulver pose)
Ca 2,5sskonjakk, marsalavin eller likør
(for eksempel Amaretto)
ferdig sukkerbrødbunn
kakopulver


Fremgangsmåte:

En av Italias mest typiske dessert er blitt svært populær i Norge. Det finnes mange varianter av denne ”lekkerbisken”. Nord i Italia er det vanlig å bruke sukkerbrød i denne berømte desserten, mens vanligst er det nok å bruke italienske savoiardkjeks som dyppes i kaffe/konjakk.

4 porsjonsglass

Visp eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse. Bland kaffe med konjakk, vin eller likør. Trykk ut 8 rundinger av tynn sukkerbrødbunn med glass som er like store som serveringsglassene/formene. Legg en runding i hver. Fordel halvparten av kaffeblandingen over, deretter halvparten av egg/ostblandingen, sukkerbrødsirkel med kaffe og siste halvdel av egg-ostblandingen.Ha plastfolie over de fire glassene og la dem stå kjølig ca. 4 – 5 timer. Ved servering siktes det over litt kakao.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15863)
Kategori: Dessert
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 211,74 Kcal
Protein 5,04 g
Fett 15,14 g
Karbo 10,33 g
Pris 10,36.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!