Tiramisu

Tiramisu.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkeggeplommer
2sssukker
200grnaturell kremost
1dlkesam
0,75dlespressokaffe (av pulver pose)
Ca 2,5sskonjakk, marsalavin eller likør
(for eksempel Amaretto)
ferdig sukkerbrødbunn
kakopulver

Fremgangsmåte:

En av Italias mest typiske dessert er blitt svært populær i Norge. Det finnes mange varianter av denne ”lekkerbisken”. Nord i Italia er det vanlig å bruke sukkerbrød i denne berømte desserten, mens vanligst er det nok å bruke italienske savoiardkjeks som dyppes i kaffe/konjakk.

4 porsjonsglass

Visp eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse. Bland kaffe med konjakk, vin eller likør. Trykk ut 8 rundinger av tynn sukkerbrødbunn med glass som er like store som serveringsglassene/formene. Legg en runding i hver. Fordel halvparten av kaffeblandingen over, deretter halvparten av egg/ostblandingen, sukkerbrødsirkel med kaffe og siste halvdel av egg-ostblandingen.Ha plastfolie over de fire glassene og la dem stå kjølig ca. 4 – 5 timer. Ved servering siktes det over litt kakao.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 212,76 Kcal
Protein 5,06 g
Fett 15,12 g
Karbo 10,61 g
Pris 10,39.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Oppskriften har hatt 15890 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,8 poeng totalt (av max 6) fra 6 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15863)

Ekstra info

Kategori: Dessert
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!