Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tiur på jegervis




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk stortiur, ca 4 kg
bacon
rosmarin
Ca 5,5stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
svartpepper
1dashsalt
1stkløk
2stkgulrøtter
0,5stang(stenger)stangselleri
1dashsmør
olje
sukker
einerkvister
1litervann
0,5literrødvin

Saus:

0,5literkraft
3sssolbærgelé
50grsmør
2dlrømme
3ssmaizena
0,5dlkonjakk
3ssrødvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tiur på jegervis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier104,71553,22Kcal
Protein11,8962,82gram
Karbohydrat1,497,87gram
Kostfiber0,150,79gram
Fett4,6224,41gram
Mettet fett1,9410,25gram
Alkohol1,33 %
Salt0,201,05gram
Pris på oppskriftenKr 16,65Kr 87,97Kroner
Hele oppskriften veier5 283 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni den flådde og rengjorte tiuren med pepper, rosmarin, litt sukker og olje. Pakk den tett i plastfolie og la den trekke ett døgn. Sett en einerbær i tiurens mage og bind opp fuglen med bomullsgarn.

Brun fuglen i ovnen. Brun rotgrønnsakene i en stekepanne. Legg tiuren opp på rotgrønnsakene i en ildfast form. Dekk hele tiuren med baconskiver. Kok opp rosmarin, pepper, einerbær, sukker og rødvin. Hell blandingen i formen med kjøttet og stek tiuren ca 4 timer ved 175 C. Øs ofte stekekraften over fuglen.

Lag sausen av kraften. Bland solbærgelé, smør, rømme og konjakk. Jevnes med blanding av rødvin og maisenna.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12174)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.