Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè



Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Fres tørrfisken sammen med hvitløk og damp den i hvitvin. Server med hjemmelaget aïoli, og concasse av tomater. En spennende smårett til festen.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grtørrfisk, utvannet og renset
2stkløk
3feddhvitløk
2ssolivenolje
4dlhvitløk
8stktomat
salt og pepper
sukker
baguette

Aîoli

4feddhvitløk
2dlmajones
0,5stksitron
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier160,89763,26Kcal
Protein14,0066,42gram
Karbohydrat4,1519,69gram
Kostfiber1,265,98gram
Fett9,5345,21gram
Mettet fett0,823,89gram
Salt0,090,42gram
Pris på oppskriftenKr 9,33Kr 44,26Kroner
Hele oppskriften veier1 898 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med aïolien, som er en fransk hvitløkmajones.
Smak majones til med hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Sett den i kjøleskap til den skal brukes.
Skjær tørrfisken i strimler eller terninger. Fres den i olje sammen med løk og hvitløk.
Hell på vin og la den koke helt inn. Smak til med salt og pepper. Flå tomatene, del dem og skjær ut kjernene.
Skjær tomatkjøttet i små terninger.
Fres dem i litt olje og smak til med salt, pepper og en anelse sukker. Dette kalles ”concassé”.
Rist baguetteskivene lett i stekepanne på middels varme.
Fordel fisken på skivene, legg på tomatconcassé med aïoli på toppen. Pynt eventuelt med grønt.
Hvitvin er godt drikke til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28817)
Tilberedningstid: 45 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni di stoccafisso.Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni d.
Denne retten har 226,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè.Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatc.
Denne retten har 160,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.