Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater



Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater oppskrift.
Fotograf: Esten Borgos
Tørrfisk er en fantastisk råvare og med godt tilbehør blir det en eksklusiv middag. Prøv denne oppskriften med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grtørrfisk, utvannet og renset
1tssalt
4skive(r)spekeskinke
olje

Mandelpotetpuré

500grmandelpotet
1,5dlmatfløte
1sssmør
salt og pepper

Ertepuré

400grerter, fryst
3sssmør
0,5tssalt
0,25tspepper

Balsamicotomater

12stkcherrytomat
2dlbalsamicoeddik
2dlsukker
2dlrødvin
1sssmør
0,5tssalt
0,25tspepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier193,121 380,33Kcal
Protein23,88170,68gram
Karbohydrat10,5875,62gram
Kostfiber1,087,72gram
Fett5,3538,24gram
Mettet fett3,1022,16gram
Alkohol0,71 %
Salt0,725,15gram
Pris på oppskriftenKr 14,06Kr 100,49Kroner
Hele oppskriften veier2 859 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt. Stek spekeskinke sprø i tørr stekepanne.
Ha olje i stekepannen og brun tørrfiskstykkene raskt, ca. 1-2 minutter på hver side. Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.

Mandelpotetpuré
Skrell og skjær potetene i terninger, og kok dem møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet, la potetene dampe fra seg og mos dem sammen med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Ertepuré
Kok ertene møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet og mos ertene med smør.
Smak til med salt og pepper.

Balsamicotomater
Kok balsamicoeddik, sukker og rødvin uten lokk til sirupskonsistens. Legg i tomatene, gi sirupen et oppkok og rør inn smør.
Rull tomatene rundt i sirupslaken mens de koker så de blir vakkert karamelliserte. Smak forsiktig til med salt og pepper.
Server tørrfisken med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater ved siden av, og spekeskinke på toppen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30347)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ovnsbakt tørrfisk med gulrot og bacon.Ovnsbakt tørrfisk med gulrot og bacon.
Denne retten har 312,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt paprika med tørrfisk og bacon.Fylt paprika med tørrfisk og bacon.
Denne retten har 216,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater.Tørrfisk med ertepuré og balsamicotomater.
Denne retten har 193,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.