Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tørrfiskravioli



Tørrfiskravioli oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Ravioli med tørrfiskfyll er en selvfølgelig kombinasjon! Både pasta og tørrfisk er sentrale deler av det italienske kjøkkenet, så denne oppskriften er bellisimo!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grtørrfisk, utvannet og renset
0,5ssgulrot
0,25ssløk
1sstimian, frisk
0,25ssingefær, frisk
1sssmør
1sshvetemel
0,5dlmatfløte
1sshvitvin
salt og pepper

Pasta

500grhvetemel
0,25tssalt
4stkegg
6stkeggeplomme
2ssolivenolje
1stkegg
1,5litervann
1sssalt
hvetemel

Tilbehør

2stksjalottløk
2feddhvitløk
2sssmør
2ssolivenolje
8stkcherrytomat
3stktomat, soltørket
1sstimian, frisk
1ssrosmarin, frisk
4ssparmesanost
3sspinjekjerner
salt og pepper
sukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tørrfiskravioli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier143,201 081,12Kcal
Protein7,0152,92gram
Karbohydrat12,6695,58gram
Kostfiber0,795,96gram
Fett6,9752,62gram
Mettet fett2,5919,55gram
Alkohol0,03 %
Salt0,826,17gram
Pris på oppskriftenKr 3,68Kr 27,78Kroner
Hele oppskriften veier3 020 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær tørrfisk i små biter, finhakk gulrot, løk og timian og riv ingefær. Smelt smør på svak varme, tilsett hvetemel og rør til alt melet er blandet inn.
Sett opp varmen, rør inn fløte og hvitvin, og la det småkoke et par minutter. Bland gulrøtter, ingefær, løk, urter og tørrfisk i sausen. Smak til med salt og pepper og avkjøl sausen.

Pasta
Kjør hvetemel, salt, egg, eggeplommer og olivenolje i en foodprocessor til blandingen danner grove smuler.
Ha blandingen over på en benkeplate med litt mel og kna til pastadeigen er glatt og myk, ikke klissete.
Legg plastfolie over deigen og la den hvile i 30 minutter.
Ta ut en bit av deigen på størrelse med et egg, og hold resten i plastfolien slik at det ikke tørker ut.
Kjevle ut deigbiten til et rektangel som er ca. 5 mm tykt. Kjør deigen flere ganger gjennom en pastamaskin. Juster underveis, slik at deigen blir tynnere og tynnere.
Når du har kommer til den tynneste innstillingen på pastamaskinen er deigen klar til å brukes. Gjenta med resten av deigen.

Ravioli
Pisk egg og bland med en spiseskje vann.
Legg et ark pasta på en ren overflate og kutt ut rundinger. Pensle kantene med egg, sett en teskje fyll i midten og dekk med en ny pasta runding. Press kantene forsiktig sammen.
Kok opp vann med salt. Ha ravioliene i det kokende vannet, sett ned varmen, og la dem ligge i 3-4 minutter.

Tilbehør
Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr det i olje og smør i en stekepanne. Ha i cherrytomater, finhakkede soltørkede tomater samt hakket timian og rosmarin. Surr i 15 sekunder og smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett de varme ravioliene og bland forsiktig.
Server med revet parmesanost og ristede pinjekjerner. Pynt med ruccolablader hvis du har.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29097)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tørrfiskravioli.Tørrfiskravioli.
Denne retten har 143,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.