Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tomatpai med ansjos




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paideig:

180grhvetemel (ca 3 dl)
125grsmør eller margarin
0,5dlvann
1dashsmør eller margarin til formen

Fyll:

5stktomater
2stkløk
0,5ssolje
1dlpersille eller gressløk, hakket
1dashsalt
hvit pepper
0,5tsoregano
2stkegg
1dlfløte
1boks(er)ansjosfileter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tomatpai med ansjos med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier178,26660,40Kcal
Protein4,0014,82gram
Karbohydrat11,7343,46gram
Kostfiber1,334,93gram
Fett12,5246,38gram
Mettet fett6,9925,90gram
Salt0,802,96gram
Pris på oppskriftenKr 5,54Kr 20,52Kroner
Hele oppskriften veier1 482 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hakk sammen mel og smør til paideigen, arbeid inn vannet til en glatt deig. Avkjøl.

Rens løk og skjær den i skiver, fres den i litt av oljen til den blir klar og myk.

Skåld og flå tomatene, hakk dem og fres dem i resten av oljen i egen panne, tilsett persille eller gressløk samt krydder. Vær forsiktig med saltet, da ansjosen er ganske salt. Kok tomatrøren ca 10 minutter.

Smør en form med løs bunn. Kjevle ut deigen mellom to matpapir til en rund leiv. Kle bunn og kant på formen med deigen. Stikk den med en gaffel og stek den ved 225 C i ca 10 minutter.

Ta formen ut og fyll løkfreset i paibunnen, dekk med tomatrøre. Hell sammenpisket fløte og egg over og legg på ansjosen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre ved 200 C i ca 20 minutter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12517)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med tomater og brie.Pai med tomater og brie.
Denne retten har 151,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatpai med blåmuggost.Tomatpai med blåmuggost.
Denne retten har 224,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cottage cheese-pai.Cottage cheese-pai.
Denne retten har 246,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatpai.Tomatpai.
Denne retten har 154,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.