Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tomatsalat med lun ridderost. pinjekjerner og basilikum



Tomatsalat med lun ridderost, pinjekjerner og basilikum oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Denne salaten med ridderost, tomat og pinjekjerner kan benyttes som en spennende og smakfull forrett eller som en litt avansert lunsj.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Tomatsalat:

5stktomat, gjerne plommetomat
1stksoltørkede tomater
1stksjalottløk
0,5feddhvitløk
2sstomatpuré
4ssbalsamicoeddik
3ssextravirgin olivenolje

Pinjekjerner:

1dlvann
1dlsalt
30grpinjekjerner
1ssolje
100grridderost, i skiver
0,5dlfrisk basilikum


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tomatsalat med lun ridderost. pinjekjerner og basilikum med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112,48298,80Kcal
Protein2,917,73gram
Karbohydrat2,777,36gram
Kostfiber1,052,79gram
Fett9,7425,87gram
Mettet fett2,927,76gram
Salt10,8228,75gram
Pris på oppskriftenKr 5,56Kr 14,77Kroner
Hele oppskriften veier1 063 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Plommetomatene settes i romtemperatur natten over.

Pinjekjerner
Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i. Kok pinjekjernene ca 1 ½ minutt i den mettede saltlaken. Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik, får de god saltsmak tvers gjennom.

Den soltørket tomaten dyppes raskt i kokende vann. Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele sammen med tomatpuréen. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje.

Legg osteskivene på et stekebrett og smelt dem i ovnen på 180 °C i ca 2 minutter.

Plommetomatene skjæres i skiver og tilsettes løkblandingen ved servering, sammen med grovhakket basilikum.

Tomatsalaten legges i taksteinsform på tallerken, pinjekjernene drysses over og ridderosten helles over. Pynt eventuelt med basilikumblader og server.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28436)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tomater fylt med tunfiskblanding.Tomater fylt med tunfiskblanding.
Denne retten har 258,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte tomater med hveteris 1.Fylte tomater med hveteris 1.
Denne retten har 77,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatsalat med lun ridderost, pinjekjerner og basilikum.Tomatsalat med lun ridderost, pinjekjerner og.
Denne retten har 112,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatbruschetta 2.Tomatbruschetta 2.
Denne retten har 233,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med spekeskinke og tomatsalat.Bruschetta med spekeskinke og tomatsalat.
Denne retten har 164,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spansk råkosttallerken.Spansk råkosttallerken.
Denne retten har 57,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ratatouillefylte tomater.Ratatouillefylte tomater.
Denne retten har 39,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.