Tomtebrygg med variasjoner

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1helflaske(r)tomtebryggIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
800grsukker (sirup, maltekstrakt eller mørk sirup)
40grgjær
Ca 20litervann

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 liter

Bruk en stor bøtte, blandekar ol. Varm opp vannet(ca 30 grader) og løs opp sukker og gjær. Tilsett tomtebrygg. Settes lunt noen dager(ypperlig på varmekabler) og fjern skummet som danner seg.
Stikk ølet så over på rene flasker, skru igjen og sett kaldt noen uker.

For variasjon kan man doble sukkermengden samt erstatte noe av sukkeret med sirup, maltekstrakt eller mørk sirup. Ved dobling av sukker blir det mer alkohol, men det er så lite allikevel.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 15,56 Kcal
Protein 0,02 g
Fett 0 g
Karbo 3,86 g
Pris 0,08.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Oppskriften har hatt 22660 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,1 poeng totalt (av max 6) fra 15 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118969425)

Ekstra info

Kategori: Ølbrygging
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er enkel å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!