Tomtebrygg med variasjoner


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1helflaske(r)tomtebrygg
800grsukker (sirup, maltekstrakt eller mørk sirup)
40grgjær
Ca 20litervann


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 liter

Bruk en stor bøtte, blandekar ol. Varm opp vannet(ca 30 grader) og løs opp sukker og gjær. Tilsett tomtebrygg. Settes lunt noen dager(ypperlig på varmekabler) og fjern skummet som danner seg.
Stikk ølet så over på rene flasker, skru igjen og sett kaldt noen uker.

For variasjon kan man doble sukkermengden samt erstatte noe av sukkeret med sirup, maltekstrakt eller mørk sirup. Ved dobling av sukker blir det mer alkohol, men det er så lite allikevel.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118969425)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Ølbrygging
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 15,4 Kcal
Protein 0,02 g
Fett 0 g
Karbo 3,82 g
Pris 0,08.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!